×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Danmark

NIP förlorar kampen om Norden — räckte inte till i övertidsrysare mot Astralis

1
Det danska stjärnlaget var snäppet vassare i kvällens toppmöte.
Det blev en tung start för Ninjas in Pyjamas i Blast Premiers höstfinaler. Svenskarna förlorade öppningsmatchen mot det danska stjärnlaget Astralis med 0-2 i kartor efter en tung övertidsförlust på Overpass.

Förlusten innebär att svenskarna får kämpa vidare i turneringens lower bracket där varje match kan vara lagets sista. I lagets första avgörande match, som är schemalagd att spelas klockan 16:00 på fredag, ställs laget mot nordamerikanska Team Liquid.


Under hela höstsäsongen har NIP haft svårt att leverera starka T-sidor. Den trenden höll minst sagt i sig i kvällens första karta då laget inte lyckades vinna en enda offensiv runda på Nuke. Efter en jämn första halvlek förlorade ninjorna åtta raka rundor på T-sidan vilket gav Astralis kartsegern med siffrorna 16-7.

På NIP:s kartval Overpass öppnade svenskarna med en godkänd T-sida. Trots en förlorad pistolrunda kunde NIP hålla jämna steg med Astralis och halvleken slutade med en knapp 8-7-ledning till Astralis.

Astralis öppnade den andra halvleken urstarkt. Kristian "k0nfig" Wienecke var strålande när Astralis ryckte till en 15-10-ledning. Fem stabila försvarsrundor från NIP tvingade dock kartan till övertid. Väl där tappade svenskarna initiativet helt och förlorade till slut kartan med 16-19.

Astralis nyförvärv Kristian "k0nfig" Wienecke var matchens gigant och var med sina 58 kills över de två kartorna överlägset vassast på servern. För NIP:s del var det Hampus "hampus" Poser som samlade ihop mest kills med sina 37 frags.

Artikelbild: Kalle Strömgren

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..