×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Danmark

NIP förlorar kampen om Norden — räckte inte till i övertidsrysare mot Astralis

1
Det danska stjärnlaget var snäppet vassare i kvällens toppmöte.
Det blev en tung start för Ninjas in Pyjamas i Blast Premiers höstfinaler. Svenskarna förlorade öppningsmatchen mot det danska stjärnlaget Astralis med 0-2 i kartor efter en tung övertidsförlust på Overpass.

Förlusten innebär att svenskarna får kämpa vidare i turneringens lower bracket där varje match kan vara lagets sista. I lagets första avgörande match, som är schemalagd att spelas klockan 16:00 på fredag, ställs laget mot nordamerikanska Team Liquid.


Under hela höstsäsongen har NIP haft svårt att leverera starka T-sidor. Den trenden höll minst sagt i sig i kvällens första karta då laget inte lyckades vinna en enda offensiv runda på Nuke. Efter en jämn första halvlek förlorade ninjorna åtta raka rundor på T-sidan vilket gav Astralis kartsegern med siffrorna 16-7.

På NIP:s kartval Overpass öppnade svenskarna med en godkänd T-sida. Trots en förlorad pistolrunda kunde NIP hålla jämna steg med Astralis och halvleken slutade med en knapp 8-7-ledning till Astralis.

Astralis öppnade den andra halvleken urstarkt. Kristian "k0nfig" Wienecke var strålande när Astralis ryckte till en 15-10-ledning. Fem stabila försvarsrundor från NIP tvingade dock kartan till övertid. Väl där tappade svenskarna initiativet helt och förlorade till slut kartan med 16-19.

Astralis nyförvärv Kristian "k0nfig" Wienecke var matchens gigant och var med sina 58 kills över de två kartorna överlägset vassast på servern. För NIP:s del var det Hampus "hampus" Poser som samlade ihop mest kills med sina 37 frags.

Artikelbild: Kalle Strömgren

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..