×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Efter konkurrenternas drag — Twitch-streamers kräver mer pengar

2
Flera Twitch-streamers är missnöjda med plattformens ersättningsnivåer.
I takt med att storbolag som Facebook och Google genom Facebook Gaming och Youtube skruvat upp kriget om livestreaming-publiken ökar pressen på Amazon-ägda Twitch. Stora streamers som Tim "TimTheTatman" Betar och Benjamin "DrLupo" Lupo har redan lämnat plattformen för mer lukrativa erbjudanden från konkurrenter.

Nu lyfter flera andra streamers frågan om Twitchs förhållandevisa låga ersättningsnivåer och kräver förändring. En uppmärksammad tweet från heltids-streamern DEZirableGamer har delats flitigt av streamers som vill ha mer pengar för arbetet de lägger ned.

"Att bara få 50 % av intäkterna från subs är GALET för heltidsstreamers som försöker betala sina räkningar", skriver DEZirableGamer i sin tweet som i skrivande stund delats över 1000 gånger. Hon tillägger att Twitch inte är skyldiga att höja sina nivåer, men att hon anser att det hårda arbete som hon och andra streamers lägger ned motiverar en lönehöjning.


I debatten som följt efter tweeten råder det delade meningar om hur man som streamer bör hantera frågan om ersättning. Vissa menar att det är legitimt att försöka förhandla fram högre ersättning från Twitch medan andra menar att den som är missnöjd bör byta plattform helt eller försöka få in andra intäkter via till exempel Patreon.

Twitch har ännu inte kommunicerat hur bolaget ser på frågan om ersättningsnivåer. Det är dock möjligt att den nya hårda konkurrensen kommer att tvinga streamingjätten att betala sina streamers mer för att kunna behålla dem på plattformen.

Artikelbild: DEZirableGamer/Twitter och Pressbild/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..