×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Gigantisk pengatvättsskandal upptäckt i Twitch-läckan — turkiskt Valorant-proffs bland de misstänkta

1
Hundratals streamers ska ha hjälpt hackare att tvätta stulna pengar.
I början av oktober hackades streamingplattformen Twitch och över 100 GB data läckte till allmänheten. Enligt nyhetssajten Middle East Eye har läckan lett till att en omfattande pengatvättshärva på plattformen upptäckts.

Enligt sajten ska turkiska användare ha analyserat datan i läckan och upptäckt att väldigt små turkiska streamers fått orimligt stora utbetalningar från sajten. Pengarna från Twitch betalades ut som ersättning för donationer från tittare, men då summorna varit extremt höga sett till antalet tittare misstänks donationerna i själva verket vara ett sätt att tvätta pengar som stulits av hackare.

En av de streamers som uppges vara inblandad i brottsligheten är den turkiska Valorant-spelaren Semih "LEGOO" Selvi. Efter att pengatvättshärvan uppdagats har LEGOO fått lämna sitt proffslag BBL Esports.

Enligt en analys gjord av den turkiska nyhetssajten Haberler.com kan över 80 miljoner kronor ha tvättats under de senaste två åren. Enligt en talesperson från Twitch arbetar företaget hårt för att stävja illegala aktiviteter på plattformen.

— Vi kommer att fortsätta identifiera och avlägsna streamers som ägnat sig åt ekonomiska aktiviter som strider mot nationell lagstiftning eller Twitchs egna regler, säger en talesperson för Twitch till Middle East Eye.

Artikelbild: Pressbild/Supermassive Esports och Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..