×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Läckan avslöjar – så mycket betalar Twitch sina största streamers

1
Uppgifter i Twitchs dataläcka avslöjar hur mycket streamingjätten betalar sina stjärnor.
Häromdagen bekräftade streamingjätten Twitch att bolaget utsatts för ett dataintrång. En anonym hackare har delat med sig av över 100 GB data från dataintrånget på bland annat 4Chan.

I datan som läckt finns information om hur mycket pengar som Twitch betalat till sina streamers under perioden augusti 2019 fram till idag. Twitter-användaren KnowSomething har i en sammanställning listat de streamers som fått mest pengar från streamingjätten.

Den enskilda streamer som fått tjänat mest pengar från Twitch under perioden är Félix "xQc" Lengyel. Den 25-årige kanadensaren har fått över 8,5 miljoner dollar (~75 miljoner kronor) i utbetalningar från Twitch de senaste två åren.

Tvåa och trea på listan är den pensionerade CS:GO-spelaren Jaryd "summit1g" Lazar och Fortnite-profilen Turner "Tfue" Tenney som fått 5,8 miljoner dollar (~51 miljoner kronor) respektive 5,3 miljoner dollar (~46 miljoner kronor) utbetalt.

Den bäst betalda kvinnliga streamern enligt den läckta datan är Imane ‘Pokimane’ Anys som fått totalt 1,5 miljoner dollar (~13 miljoner kronor) under perioden.

Notera att datan som läckt bara gäller betalningar från Twitch till streamers. Övriga inkomster som streamers har finns alltså inte med i läckan.


Artikelbild: Summit1g, xQc och Pokimane/Twitter

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..