×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Majordrömmarna krossade för NIP — utslagna av G2 Esports

1
Svenskarnas drömmar om en Major-titel på hemmaplan krossades av G2 Esports.
Fragbites Major-coverage presenteras i samarbete med Huawei
Ninjas in Pyjamas är utslagna ur Majorn. Inför ett kokande Avicii Arena förlorade svenskarna kvällens kvartsfinal mot G2 Esports med 0-2 i kartor.

Matchens gigant var G2-stjärnan Nikola "NiKo" Kovač som var skoningslös på servern. 24-åringen briljerade på både Inferno och Mirage och skrapade ihop 51 kills över de två kartorna.

Förlusten innebär att NIP slutar på en delad femteplats i turneringen och kammar därmed hem 70 000 dollar (~600 000 kronor) i prispengar.


Svenskarna fick sämsta möjliga start på matchserien. På NIP:s eget kartval Inferno blev ninjorna överkörda i den första halvleken. NiKo storspelade och svenskarna, som haft problem med sina T-sidor tidigare i turneringen, fick inte anfallsspelet att stämma.

I halvtid var ställningen 12-3 till G2 och det såg riktigt mörkt ut för ninjorna. I den andra halvleken öppnade NIP starkt och lyckades skapa lite nerv i matchen. Men G2:s övertag skulle visa sig vara för stort och kartan slutade med svenskförlust 11-16.

På Mirage blev den första halvleken något jämnare än hur det såg ut på Inferno. Svenskarna inledde på CT-sidan och lagen höll någorlunda jämna steg under de inledande 15 rundorna som slutade med G2-ledning med 9-6.

I den andra halvleken vann NIP pistolrundan vilket jämnade ut matchen, men när G2 fick rullning på ekonomin ställde laget upp ett starkt försvar. REZ var fortsatt bäste svensk på servern men G2-duon NiKo och Nemanja "nexa" Isaković var strålande och stod för 22 och 20 kills vardera när G2 till slut tog hem kartan med 16-11.

9 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 9 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..