×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Heroic säkrar första semifinalplatsen i Majorn — kan bli nordiskt derby på lördag

1
Casper "cadiaN" Møllers danska manskap är klara för Major-semifinal.
Fragbites Major-coverage presenteras i samarbete med Huawei
Påeldade av en högljudd dansk skara i Avicii Arena lyckades Heroic, med svenske legendaren Richard "Xizt" Landström som coach, säkra en semifinalplats i Majorn. Laget besegrade Virtus.pro med 2-1 i kartor efter segrar på Mirage och Inferno.

Rene "TeSeS" Madsen blev stor matchvinnare för Heroic då han på den avgörande kartan var servens bästa spelare och därmed en stor anledning till att danskarna kunde säkra sitt avancemang.

Semifinalerna spelas på lördag och vilka Heroic får möta avgörs i kvällens andra match mellan Ninjas in Pyjamas och G2 Esports. Om svenskarna vinner ikväll blir lördagens semifinal ett nordiskt derby mellan Heroic och NIP.


Slutspelets första karta blev Virtus Pros kartval Mirage. Efter en jämn första halvlek kunde Heroic utnyttja en vunnen pistolrunda i den andra halvleken till att skapa ett försprång på VP.

Ismail "refrezh" Ali visade vägen och var med sina 23 kills den spelare som hade högst impact för danskarna. VP lyckades inte få ordning på sitt försvarsspel och kartan slutade till slut 16-10 till Heroic.

På danskarnas kartval Ancient var Virtus Pros AWP-spelare Ali "Jame" Djami den avgörande faktorn som gjorde att VP efter 15 rundor var i en knapp 8-7-ledning. Lagen var oskiljbara fram till den 28:e rundan då VP kunde rycka ifrån och vinna fyra raka rundor och säkra kartvinsten. Jame var fenomenal kartan igenom och slutade på 28 kills och 103 i ADR.

Avgörandet kom sedan att ske på Inferno och där fortsatte lagen att spela jämnt. Heroic var i 9-6-ledning efter en stabil CT-sida och öppnade sedan T-sidan på ett strålande vis. Danskarna vann fem rundor i rad och gick upp till en 14-7-ledning.

VP gjorde ett försök till en comeback men nådde inte hela vägen. Kartan slutade 16-12 till Heroic och TeSeS stod för 24 kills i segern.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..