×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Nu börjar CS-festen på riktigt — här är Majorns första kvartsfinaler

1
Äntligen är det dags för CS:GO inför storpublik. Här är de första två kvartsfinalerna i Stockholms CS:GO-major.
Fragbites Major-coverage presenteras i samarbete med Huawei
Efter 66 benhårda bataljer är det bara världens åtta just nu bästa femmor som återstår i Stockholms CS:GO-major. Från och med idag är det matcher inför ett kokade Avicii Arena som gäller. Här är Majorns första två kvartsfinaler.


Först ut i Avicii Arena är mötet mellan danskarna i Heroic och CIS-regionens slutspelsdoldisar Virtus.pro. Bägge lagen har tagit sig till slutspel den långa vägen genom både Challengers Stage och Legends Stage.

Virtus Pro har hittills inte förlorat en enda bo3-match under Majorn medan Heroic torskade två bo3:or i Challengers Stage mot Copenhagen Flames och Entropiq. I Legends Stage gick dock danskarna riktigt starkt och förlorade bara en ynka bo1-match mot världsettan Natus Vincere innan laget kunde säkra en slutspelsplats.

I Heroic-lägret har Martin "stavn" Lund imponerat stort under de senaste matcherna. 19-åringen var fenomenal både mot Astralis och Copenhagen Flames och är tillsammans med Rasmus "sjuush" Beck och Ismail "refrezh" Ali lagets viktigaste spelare.

I Virtus Pro är det den lettiske Major-debutanten Mareks "YEKINDAR" Gajinskis som haft störst impact i lagets matcher. Med det sagt är VP:s starka kollektiv en stor anledning till lagets framgångar under Majorn och laget förlitar sig inte på att någon specifik spelare ska bära laget genom matcherna.

De två lagen har inte mött varandra i närtid, vilket gör det svårt att sia om utgången i dagens match. Kanske kan publikstödet, som troligtvis kommer att vara på Richard "Xizt" Landströms mannars sida, vara avgörande.


Svenskarna i Ninjas in Pyjamas kliver in i slutspelet i dagens andra kvartsfinal. Svenskarna ställs mot G2 Esports i en match som på förhand är extremt svårtippad.

G2 förlitar sig mycket på att lagets storstjärnor ska prestera på sin högstanivå och än så länge i Majorn har det varit ett framgångsrecept. Lagets största stjärna Nikola "NiKo" Kovač har visat gång på gång att han på egen hand kan avgöra matcher, men under Majorn har han också kunnat förlita sig på understöd från Nemanja "huNter" Kovač och François "AmaNEk" Delaunay.

NIP:s resa till slutspelet har inte varit en dans på rosor. Efter två inledande matchvinster stötte svenskarna på patrull i form av världens kanske starkaste lag, Gambit Esports och Natus Vincere. Först genom en vinst genom ett övertidsdrama mot Copenhagen Flames kunde ninjorna säkra en plats i slutspelet.

Än så länge är det framförallt Hampus "hampus" Poser och Nicolai "dev1ce" Reedtz som utmärkt sig för svenskarna. Kan NIP också få igång Fredrik "REZ" Sterner är hemmahoppet en faktor att räkna med.

Artikelbild: Pressbild/NIP

Vilket lag tror du vinner Majorn i Stockholm?

221 personer har röstat

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..