×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

KLARA FÖR AVICII ARENA: Ninjas In Pyjamas vann ödesmatchen efter övertidsrysare

3
Ninjas In Pyjamas är klara för slutspel i världens största CS:GO-tävling efter en nagelbitare utan dess like.
Fragbites Major-coverage presenteras i samarbete med Huawei
Alla svenska CS:GO-fans som vill se Sveriges bästa spelare spelare göra upp i världens största tävling på hemmaplan kan andas ut. Ninjas in Pyjamas lyckades, efter många om och men, knipa den sista platsen i Majorns slutspel.

Svenskarna vann kvällens nordiska derby mot Copenhagen Flames med 2-1 i kartor efter en riktig nagelbitare som kunde avgöras först efter övertid på den tredje och avgörande kartan.

Nu väntar en spelfri dag för samtliga åtta slutspelslag innan slutspelet kickar igång med de två första kvartsfinalerna på torsdag. NIP kliver dock in i slutspelet på torsdag då laget ställs mot G2 Esports inför en kokande hemmapublik i Avicii Arena.


Matchens första karta Nuke startade jämnt mellan lagen tills att Jakob "Jabbi" Nygaard slog på alla cylindrar och gick loss på ninjorna med sitt makalösa aim. Danskarna säkrade en 16-10-vinst på kartan med Jabbi på toppen av scoreboarden med 27-16 i KD-rating.

Den andra kartan spelades på ninjornas pick Inferno. Favoritkartan var nagelbitande när danskarna rusade iväg med ronder på raken men kunde till slut vändas i Linus "LNZ" Holtäng och kamraternas fördel med 16-13.

NIP:s lagkapten Hampus "hampus" Poser var sylvass med sitt aim och stod för flest frags på servern med hela 31 kills. Tillsammans med Nicolai "dev1ce" Reedtz skarpa AWP-kontroll kunde duon täcka det mesta.

Svenskarna fick sedan en fin start på Ancient och gick till halvtid med en 9-6-ledning efter en stark CT-sida. Svenskarna öppnade den andra halvleken starkast men med pengar på fickan kunde danskarna ställa upp ett starkt försvar.

Ninjorna kunde till slut gå upp till matchpoäng 15-11 men efter flera osannolika retakes från Copenhagen Flames tvingades matchen in i övertid. I övertiden var sedan svenskarna snäppet vassare och kunde spela hem kartan med 19-17. Ninjas IGL hampus var återigen serverns gigant med sina 34 kills och 119.1 i ADR.

Artikelbild: Pressbild/PGL

Ses vi på CS:GO-majorn i Stockholm?

3093 personer har röstat

14 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 14 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..