×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Fragbite förklarar: Så säkrar svenskarna en plats i Majorn

1
Här går vi igenom vad som krävs för att de svenska deltagarna i IEM Fall ska kunna säkra en plats i årets största turnering.
Veckans stora CS:GO-händelse är IEM Fall. Turneringen är höstsäsongens hittills viktigaste då den avgör vilka lag som får en plats i årets stora CS:GO-major i Stockholm.

Systemet som avgör vilka lag som får en plats i Majorn, det så kallade Regional Major Rankings (RMR)-systemet, är för den normalbegåvade nästan lika svårbegripligt som raketforskning. Räknenissarna på CS:GO-sajten HLTV har på ett föredömligt vis gått igenom förutsättningarna inför alla regionala RMR-kval.

Med HLTV:s granskning som grund går vi här igenom svenskarnas RMR-situation och vad som krävs för att svenskarna ska kunna säkra en plats i Majorn.

Så fungerar RMR-systemet

Grundförutsättningarna för RMR-systemet är relativt enkla. Lag samlar RMR-poäng genom att delta i så kallade RMR-turneringar. Ju bättre placering ett lag når i en RMR-turnering, desto mer RMR-poäng får laget.

Eftersom det inte spelades någon CS:GO-major under 2020 har lagen i år fått ta med sig en del av de RMR-poäng som de samlade ihop under förra året. Om ett lag gör förändringar i sin femma får laget avdrag på sina RMR-poäng.

De elva europeiska lag som samlat ihop flest RMR-poäng får sedan en plats i Majorn.

Svenskarnas RMR-poäng och placering inför IEM Fall

Inför IEM Fall finns det två sätt som lag kunnat få RMR-poäng på. Dels de RMR-poäng som lagen tagit med sig från 2020, dels de poäng som lagen lyckades samla ihop genom att spela årets hittills enda RMR-turnering Flashpoint 3.

Så här många poäng har våra svenska spelares lag samlat ihop:
Ninjas in Pyjamas - 1488 poäng.
Fnatic - 294 poäng.
Faze Clan - 248 poäng.
AURA - 0 poäng.
Dignitas - 0 poäng.

I den totala RMR-tabellen räcker Ninjas In Pyjamas poäng till en fjärdeplats. Fnatic är på plats 13 och Faze Clan är på plats 14.

Eftersom AURA och Dignitas har 0 poäng kan man säga att de har en delad 15:e-plats då det bara är 14 lag som hittills har fått några RMR-poäng.

Hela den europeiska RMR-tabellen hittar du exempelvis på Liquipedia.

Så säkrar svenskarna en Major-plats

Ninjas In Pyjamas har helt klart bäst utgångsläge av svenskarna inför IEM Fall. Laget har 1488 poäng och är därmed rankade fyra i RMR-tabellen.

Enligt HLTV:s uträkning räcker det därför för NIP att sluta topp elva för att säkra en plats i Majorn.

För att Fnatic garanterat ska säkra en Major-plats krävs det enligt HLTV:s uträkningar att laget slutar som sämst åtta i IEM Fall. För Olof "olofmeister" Kajbjer och hans Faze Clan krävs det minst en sjundeplats.

Slutligen kommer vi till Dignitas och AURA, de två svenska lag som ännu inte tagit några RMR-poäng. Enligt HLTV:s uträkning krävs det att lagen kommer som sämst sexa i IEM Fall för att garanterat få en plats i Majorn.

Observera att HLTV:s uträkning endast visar vad som krävs för att lagen garanterat ska få en plats i Majorn. Beroende på övriga resultat kan det alltså finnas scenarion där lagen slutar på en lägre placering än vad som nämnts ovan och ändå får en Major-plats.

Ninjas in Pyjamas — Garanterade vid sämst #11
Fnatic — Garanterade vid sämst #8
Faze Clan — Garanterade vid sämst #7
AURA — Garanterade vid sämst #6
Dignitas — Garanterade vid sämst #6

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..