×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

TITTARGUIDE: Här är allt du behöver veta inför IEM Fall

1
Imorgon börjar höstens hittills viktigaste turnering. Här är allt du behöver veta inför veckans stora CS:GO-fest.
Det är äntligen dags för höstens hittills viktigaste turnering IEM Fall. Turneringens betydelse går inte att underskatta då resultatet avgör vilka lag som får delta i höstens CS:GO-major i Stockholm.

IEM Falls turneringsformat

Turneringen inleds med ett gruppspel om fyra grupper där varje grupp innehåller sex lag. I gruppspelet kommer alla lag att möta varandra en gång i en bo1-match. De två bästa lagen i varje grupp går vidare till turneringens slutspel medan grupptreorna får göra upp om plats 9-12.

Slutspelet spelas i ett single elimination-format vilket innebär att vinnaren av en slutspelsmatch går vidare till nästa steg medan förloraren åker ut ur turneringen.

IEM Falls schema

Då gruppspelsmatcherna spelas i bo1-format har ESL valt att spela alla grupper samtidigt. Med start imorgon och fram till söndag kommer det att spelas totalt tolv matcher varje dag. De schemalagda matchtiderna är 19:00, 20:15, 21:30 och 22:45.

De svenska deltagarna inleder gruppspelet imorgon genom följande matcher:


Turneringens fullständiga schema hittar du på vår turneringssida om IEM Fall.

Grupperna i IEM Fall

Totalt deltar 24 lag i turneringen. Hälften av lagen har blivit inbjudna baserat på hur mycket RMR-poäng lagen hittills samlat in och den andra hälften har fått en plats genom att ta sig igenom det stängda kvalet.

Från svenskt håll deltar svensklagen Ninjas in Pyjamas, Fnatic, Dignitas och AURA. Även Olof "olofmeister" Kajbjer (Faze Clan) och Jonatan "Devilwalk" Lundberg (Funplus Phoenix) deltar.

Grupp A
BIG
G2 Esports
Mousesports
FunPlus Phoenix
Copenhagen Flames
AURA

Grupp B
Heroic
Astralis
Complexity Gaming
Sinners Esports
Team Endpoint
Movistar Riders

Grupp C
Team Vitality
OG
Sprout
Dignitas
ENCE Esports
MAD Lions

Grupp D
Faze Clan
Ninjas in Pyjamas
Fnatic
SKADE
Fiend
DBL PONEY

Så fungerar RMR-systemet

RMR står för Regional Major Rankings och är ett poängsystem som tagits fram av Counter-Strikes spelutvecklare Valve. Syftet med systemet är att avgöra vilka lag som ska bjudas in till årets Major-turnering.

Major-turneringarna är de största och mest prestigefyllda turneringarna under året. Under förra året ställdes den planerade Majorn, som var tänkt att hållas i Rio de Janeiro, in på grund av covid. I år spelas Majorn i Stockholm under november.

Poängsystemet är fördelat på sex olika regioner: Asien, Europa, Nordamerika, Oceanien, OSS-området (CIS på engelska) och Sydamerika. Lagen med högst poäng i varje region belönas med en plats i Majorn. Totalt elva europeiska lag kommer att bjudas in till Majorn i Stockholm baserat på dess RMR-poäng.

Lagen tjänar poäng genom att delta i RMR-turneringar under året. Ju bättre resultat lagen når i turneringarna, desto mer poäng får lagen. Inför Stockholms CS:GO-major hålls två RMR-turneringar. Den första var Flashpoint 3, som spelades under våren, och den andra är IEM Fall.

Bra resultat i IEM Fall kan bli avgörande för huruvida ett lag får en plats i CS:GO-majorn i Stockholm eller inte.

Videokälla: ESL/Twitch

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..