×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

LISTA: Här är svenska kändisarna som satsar på esport

2
Esport blir bara större och större. Några som har märkt det är också kändisar från diverse sporter och även musikbranschen. Men vilka är det egentligen som satsar på vår älskade sport? Detta tar vi en kik på i denna artikel.

SverigeZlatan Ibrahimović

jeanfrancois beausejour, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons
jeanfrancois beausejour, CC BY 2.0 , via Wikimedia Commons

Sveriges troligtvis bästa fotbollsspelare genom tiderna, Zlatan Ibrahimović, är inte bara taggad på fotboll utan även esport. 2017 valde han att investera i turneringsplatformen Challengermode. Han gick även in med mer pengar 2020. Dessutom har vi fått se Zlatan spela med sin bror KekGs när Fortnite var som störst.

SverigeJonas Jerebko

[[File:Jonas Jerebko 2019 NBA Playoffs.jpg|Jonas Jerebko 2019 NBA Playoffs]]
[[File:Jonas Jerebko 2019 NBA Playoffs.jpg|Jonas Jerebko 2019 NBA Playoffs]]

Från Sveriges bästa fotbollsspelare till Sveriges bästa basketspelare. Jonas Jerebko började redan 2016 att satsa på esport. Detta med att han blev ägare av Renegades, en organisation startad av Christopher "MonteCristo" Mykles. Där är han även kvar idag.

SverigePontus Jansson

Антон Зайцев, CC BY-SA 3.0 GFDL, via Wikimedia Commons
Антон Зайцев, CC BY-SA 3.0 GFDL, via Wikimedia Commons

Nu hoppar vi tillbaka till fotbollens värld. Där hittar vi mittbacken Pontus Jansson. Förutom att ta upp Brentford till Premier League så har även satsat på esport. Detta med sin egna organisation Familia som han grundade 2019. Han har även setts spela mycket Esportal, ofta med ArgaSkånskaMän. Det har dock varit lite tyst från Familias håll sedan laget splittrades tidigare i år.

SverigeMarkoolio

Markoolio under svenska WCG-kvalet 2003
Markoolio under svenska WCG-kvalet 2003

Marko Lehtosalo, mer känd under artistnamnet Markoolio, kanske är lite konstig att ha med på denna listan. Han är nämligen inte någon som investerar i esport nu men han var investerad i det förr. Rapparen var under det tidiga 2000-talet en väldigt aktiv CS-spelare och spelade mycket ClanBase där han låg runt 20:e plats. Dessutom var han med och startade ett internetcafé i Stockholm 2005 som hette Playz Hall of Game. I samma lokaler på söder i Stockholm ligger nu ett Inferno Online.


Artikelbild: Andy Witchger, CC BY 2.0 , via Wikimedia Commons / Interflora, CC BY 3.0 , via Wikimedia Commons. Bilden är ett montage

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..