×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Familia splittras: "Tyvärr så rann bägaren över"

1
Det svenska laget Familia har valt att splittras. De går nu alla åt skilda vägar. Vi tog ett snack med Dennis "dZ" Zetterlund om detta.
Det var många som blev förvånande när det svenska kvalet till Dreamhack Open Winter 2019 vanns av laget Marskalk. Laget som vann mot Esportsadviser i kvalfinalen fick det tufft i huvudturneringen och fick lämna efter två raka förluster. Men många fick nu upp ögonen för laget. Inte minst Pontus Jansson som plockade upp femman till sin nya organisation Familia.

Det svenska laget lyckades dock aldrig komma upp till samma resultat och i september förra året kom Timothy "tvs" Sjöberg och Tim "Spuffy" Thunberg in i laget. Men detta hjälpte inte laget direkt. De har nu under våren deltagit i både Elitserien samt högsta divisionen av Fragleague men lyckades inte ta sig till slutspel i någon av turneringarna. Nu väljer laget att splittras. Vi tog ett snack med Dennis "dZ" Zetterlund för att få reda på varför.

Ni börde ju göra lite liv ifrån er när ni kvalade in till Dreamhack Winter 2019. Men trots spelarförändringar och mycket spel tillsammans så nådde ni egentligen inte upp till den peaken igen. Vad tror du detta beror på?

—Jag skulle säga att en av dom större anledningarna till att vi inte nådde samma peak eller högre var för att vi satte förväntningarna efter Dreamhack så pass höga att förluster som vi inte skulle tappat "på papperet" gick från att ge motivation till att ge dåliga vibbar inom laget istället. Vi hade några veckor efter där vi spelade väldigt bra och vi fortsatte gå upp men så fort en spelare tappar motivation drogs tyvärr fler med.

Hur kom ni fram till att sluta spela tillsammans istället för att kanske hitta nya spelare eller liknande?

—Jag har spelat tillsammans med Ayes och slajden i runt 3 års tid nu och jag har älskat alla minnen som vi fått tillsammans, men i detta läget kände jag mig redo för något nytt och jag tror att dom flesta kände samma som mig. Men med det sagt så finns det såklart chans att jag spelar med nån av dom igen i framtiden.

Vi hade redan testat runt en massa nya positioner där jag bland annat spelade IGL och awp ett tag och jag tror de gav motivation till dom flesta. Vi spelade bland de bästa vi gjort och alla la ner sin själ i spelet igen och de va därför vi lyckades vinna en del och det va vackert att se vilket lag vi verkligen kunde vara. Tyvärr så rann bägaren över lite på slutet och då bestämde vi oss för att ta denna vägen istället för någon annan.

Känner du att ni inte nådde upp till den potential ni hade?

—Jag tror vi hade fler steg kvar att ta men allt hade behövt vara perfekt för det, tyvärr är det svårt att hålla saker perfekt när man är i situationen vi va. Vi letade coaches men hittade ingen som passade, jag tror att med rätt coach så hade vi tagit några steg till.

Ni hade ju support från Pontus Jansson genom Familia, hur fungerade egentligen detta?

—Jag har stor respekt för Pontus Jansson och jag kommer alltid att ha det, den vinnarskallen han ger och hjälpen han vill ge har varit helt otrolig. Tyvärr under Covid har det varit svårt att få igenom många utav dom idéer som vi bollade fram och tillbaka om men det ska inte ha hindrat oss från att kunna hålla upp en högre lägsta nivå än vad vi lyckades med.

Jag vet hur mycket Pontus ville för oss och jag känner mig säker på att vi kommer jobba med varandra igen i framtiden. Han har varit en fantastisk person att ha att göra med även fast han varit upptagen också. Mycket kärlek till honom och alla som hjälpte till med organisationen!

Vad är näst för dZ?

—Vad som är näst för mig är att försöka hitta ett nytt hem, jag är redo att satsa allt jag har iaf året ut och se vart det leder. Jag känner att mina erfarenheter som jag fått genom åren kommer hjälpa mig och om jag får chansen så kan jag visa för alla vad jag verkligen kan gå för. Jag har inte varit den som haft starkaste självförtroendet. Men jag har äntligen vågat lita på mig själv, hittat mitt självförtroende men också varit nere på jorden för att möta alla med respekt.

Så just nu tar jag emot alla erbjudanden som kommer min väg och jag kommer under närmsta tiden att se vart jag tror jag kommer passa bäst. Men de är definitivt inte det sista som syns av mig, jag är inte klar riktigt än!

Tack för att tog din tid, sista ordet är ditt!

—Som sista ord vill jag återigen tacka mina teammates för den underbara tiden vi hade, även om vi hade många diskussioner där vi stod på olika sida staketet så lyckades vi alltid lösa dom och komma tillbaka starkare. Stort tack till Pontus Jansson som varit en fantastisk person att lära känna och som pushat oss även i motgångar.

Jag vill också rikta ett stort tack till folk som givit mig motivation under tider när det varit som jobbigast. Vissa som inte ens vet om det som Jesper "JW" Wecksell, Kenny "kennyS" Schrub och Patrik "f0rest" Lindberg som konstant varit förebilder och som jag en dag hoppas få lira i samma lag som. Men också folk som Benjamin "blameF" Bremer som med sitt otroliga driv och mentalitet pushat mig till nivåer jag inte trodde jag hade.

Slutligen tack till alla som stöttat mig utanför spelet Emil "HeatoN" Christensen, Fredrik "JAEGARN" Andersson, Linn Tangegård och en massa fler. Utan alla dessa personer hade jag inte varit i närheten av vart jag är idag och jag hoppas att jag får ha alla runt mig hela livet och till mitt nästa lag. Det finns så mycket ord jag vill få ut, men jag tror jag för nöja mig där haha ;). Samt tack till Fragbite och Kalle. På återseende!


0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..