×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

cArn om Fnatics framtid och senaste nedgång: "Så länge CS finns, så ska fnatic vara en av de främsta utmanarna”

0
HLTV intervjuade i veckan Fnatics delägare Patrik "cArn" Sättermon angående CS-truppens senaste ras i världsrankingen och hur planerna för framtiden ser ut, för att ta sig tillbaka.
Det har gått svajigt för Fnatic det senaste. Efter många förluster och ett enormt ras i världsrankingen har saker och ting sett värre ut än någonsin för den svenska CS-truppen, som numera blivit internationell. Legenderna Maikil "Golden" Selim och Jesper "JW" Wecksell har fått lämna laget och blivit ersatta med engelsmännen Alex "ALEX" McMeekin från Cloud9 och William "mezii" Merriman från Team Endpoint.

Fnatics delägare Patrik "cArn" Sättermon arbetar hårt för att få laget på uppfarten igen och pratade i veckan med HLTV där han berättade att “så länge CS finns, så ska fnatic vara en av de främsta utmanarna”.

Patrik “cArn” Sättermon som spelat och vunnit många stora titlar tillsammans med fnatic i 1.6-dagarna är själv en stor anledning till varför världen associerar organisationen med den svenska flaggan. Tiderna har dock förändrats och organisationen har nu behövt bredda sig internationellt då Sverige inte fått fram bra nog spelare den senaste tiden.

– Nu är tiden inne att börja tänka större och mer långsiktigt. Vad för slags organisation vill vi vara? Faktum är ju att vi inte är en svensk organisation, vi är en global organisation med kontor och personal jorden runt, säger han.

Patrik "cArn" Sättermon fortsätter berätta och tycker att han kanske borde gjort dessa förändringar tidigare, men att det var svårt då laget arbetade väldigt hårt och spelade bra på träningarna, men trots det, inte levererade några resultat på turneringar. Hoppet om att det skulle gå bättre när och om LAN-turneringarna återvände, fanns även där.

– Jag tror vårt lag är bäst på LAN. Det är då våra spelare blomstrar upp, och det är inte en ursäkt, utan det är en verklighet.

– Från en taktiskt synpunkt har det dock funnits brister. In game ledaren spelar en stor roll i detta, precis som coachen. Det har inte varit nog med sammanhållning i laget, mycket fel i timings och vi har tagit onödiga risker och kastat bort många rundor på sätt som vi inte skulle gjort förr, säger han.

Nu ser organisationen framåt och hoppas på att kunna förbättra situationen med den internationella breddningen och det nya akademilaget Fnatic Rising som skapades hastigt innan WePlay Academy League.

Tanken är att bygga laget runt två specifika spelare och dessa är Ludvig "Brollan" Brolin som precis skrivit på ett kontrakt med Fnatic till 2024 och Freddy "KRiMZ" Johansson som år efter år nästan alltid hållit sig som en topp 20 spelare i världen, enligt HLTV:s ranking.

– Vi lägger massor av krut på det här projektet och det kommer aldrig att ändras. Så länge CS finns därute som ett tävlingsinriktat spel, med folk som bryr sig om det och med grymma spelare som går att rekrytera, så kommer Fnatic vara där som en av de främsta utmanarna. Vi är långt ifrån nöjda, säger Patrik "cArn" Sättermon.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..