×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Vem är LNZ? — Allt du behöver veta om NiPs nya spelare

3
Trots en andraplats i Flashpoint 3 så valde NiP att flytta ner Erik "ztr" Gustafsson till Young Ninjas. För att fylla platsen i huvudlaget kom Linus "LNZ" Holtäng in. Men vem är egentligen LNZ? Vad gjorde han innan Young Ninjas? Detta kommer vi att ta en kik på i denna artikel.
2002 föddes Linus "LNZ" Holtäng. Den nu 18 år gamla spelaren, som nyligen tog studenten, började dyka upp på scenen under 2018. Den första turneringen man kunde se den då 16-åriga spelaren delta i var ett onlinekval till Birdie 28 där han spelade med bland annat Adam "bq" Bergqvist. Det blev dock ingen succé i kvalet utan de fick lämna turneringen. Mindre än en månad senare var det dock dags för LAN-premiär för LNZ och detta gick betydligt bättre.

Det var Kungsbacka-lanet LANBIT där LNZ gjorde sin LAN-debut. Han spelade tillsammans med laget CounterPointEU. Återigen kunde man se bq i lineupen men denna gången fick vi även se nuvarande Gamerlegion-spelaren Isak "isak" Fahlén. Laget gjorde en imponerande prestation men föll i sista lower bracketmatchen mot Ktown. I juli samma år var det dags för LAN-finaler av Gank-Zone. Där spelades endast en match och LNZ och hans lag föll mot Erik "ztr" Gustafsson och Sean "eraa" Casido Knutsson.

Det blev under resterande delar av året mycket onlinekval för LNZ men inte till mycket framgång. I slutet av året var det dock ytterligare två offline-turneringar som skulle spelas, LANBIT Light och Dreamhack Winter 2018 Junior. I LANBIT sågs han nu spela med de två spelarna som vann mot honom under hans senaste LAN, ztr och eraa. Laget spelade bra men fick nöja sig med en tredjeplats. I Dreamhacks juniorturneringen blev dock bättre. Det var nu LNZ vann sin första turneringen och 10 000 kronor.

LNZ i mitten efter en vunnen gymnasieturnering
LNZ i mitten efter en vunnen gymnasieturnering

LNZ fortsatte under 2019 att mixa mycket i början av året. Direkt blev det en andraplats på Ninjat Winter i januari följt av rätt så många dåliga prestationer under online-kval och turneringar. I mitten av året var det återigen dags för LAN-turneringar och där blev det återigen succé. Han vann Gymnasieligans vårsäsong och Gank-Zone. Det var också under denna tiden som vi fick se en förändring i människorna som LNZ spelade med. Han började nu spela med olika brittiska mixar och lag.

Det första testet med en brittisk lineup var när han åkte till Birmingham, Storbritannien, för att delta i LAN-turneringen Insomnia 65 med laget CeX. Det blev också en relativt bra placering för laget som slutade på en fjärdeplats. Hans prestation med CeX öppnade ögonen för Wind and Rain som plockade upp spelaren för den kommande säsongen av ESL Premiership. Onlinedelen av turneringen gick okej för laget och de kvalade sig vidare till LAN-finlaerna. Där blev det dock en snabb turneringen då de förlorade den första matchen de spelade.

LNZ med sitt brittiska lag
LNZ med sitt brittiska lag

Han fortsatte spela med laget som bytte organisation två gånger under en kort period. Det blev dock inga starka prestationer för laget som nu också plockat upp svenska Mikael "SheddaN" Mellström som coach. Istället så gick nu LNZ och SheddaN tillsammans till Prima eSport som nyligen sålt ztr samt tappat både Adam "bq" Bergqvist och Isak "isak" Fahlén till Lilmix. Det var med det svenska laget som LNZ spelade resterande av 2020 tillsammans med. Det blev dock inga superbra placeringar med just Prima utan det var återigen i de olika gymnasieligorna som LNZ sken.

När Ninjas in Pyjamas under februari månad 2021 valde att flytta upp ztr så var det nu dags för LNZ att ansluta sig till sin gymnasiekompis Love "phzy" Smidebrant i Young Ninjas. Det var nu som laget började klättra rejält på världsrankingen. Spelaren togs in som IGL och hans taktiker verkar ha fungerat väldigt bra. När NiP valde att ta tillbaka ztr till Young Ninjas så var det nu LNZ:s tur att testa på att spela i topplaget. Hur länge han stannar där är svårt att säga men det är verkligen en spelare att hålla ögat på.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..