Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Ninjas In Pyjamas tvåa i Flashpoint 3 — toppar RMR-tabellen

1
Svenskarna lyckades inte vinna Flashpoint-finalen mot Mousesports.
Ninjas in Pyjamas räckte inte hela vägen i finalen av Flashpoint 3. Sensationslaget Mousesports blev det lag som till slut satte punkt för ninjornas fantastiska turneringsresa efter 2-1 i finalen.

Finalen började annars på bästa möjliga sätt för svenskarna. På lagets kartval Overpass var NIP det klart bättre laget och lyckades vinna kartan med 16-13 trots två förlorade pistolrundor. För Mousesports del var detta turneringens första kartförlust.

På Nuke var Mousesports sedan totalt överlägsna. David "frozen" Čerňanský storspelade när Mousesports enkelt vann kartan med 16-6.

På den tredje och avgörande kartan Inferno lyckades NIP vinna kvällens första pistolrunda, men förlorade sedan direkt anti-econ vilket återigen gav Mousesports övertaget från start. Svenskarna lyckades aldrig riktigt ta igen underläget utan förlorade till slut kartan med 16-9.

Andraplatsen i turneringen utgör ett av NIP:s starkaste resultat på senare tid. Senast laget spelade final i en större turnering var i november 2019 då laget förlorade finalen av Blast Pro Series Köpenhamn mot Faze Clan.

I och med andraplatsen belönas NIP med 1500 RMR-poäng, vilket gör att svenskarna nu toppar den totala RMR-tabellen med totalt 1860 poäng. Det andra svensklaget Fnatic, som slutade på sista plats i turneringen, återfinns först på trettonde plats i RMR-tabellen.

För att få en plats i majorn i Stockholm krävs en topp 11-placering i RMR-tabellen efter tre kval. Flashpoint 3 utgjorde det första av dessa tre kval och det är ännu inte officiellt när övriga två kval ska hållas.