×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Nu börjar svensklagens jakt på en Major-plats

1
Viktiga RMR-poäng står på spel för de svenska topplagen när Flashpoint 3 startar. Har Fnatic och Ninjas In Pyjamas vad som krävs för att ta en plats i Majorn?
Under de kommande tre veckorna kommer de flesta europeiska CS-ögonen vara riktade på Flashpoint 3. Förutom prissumman på 50 000 dollar står i längden en plats i Majorn i Stockholm på spel för samtliga lag.

Här har vi samlat allt du behöver veta om Flashpoint 3 och hur förutsättningarna för att kvala till Majorn ser ut.

Turneringsformatet

Formatet i Flashpoint 3 är relativt okomplicerat. Något gruppspel hålls inte överhuvudtaget utan samtliga 16 lag har blivit lottade in i en så kallad "double-elimination bracket".

Formatet innebär att lagen direkt hamnar i ett slutspelsträd bestående av två nivåer — den övre nivån (upper bracket) och den undre nivån (lower bracket). Alla lag börjar på den övre nivån.

Vinner laget sina matcher i den övre nivån stannar laget kvar i upper bracket och får möta andra lag som också vunnit sina matcher. Förlorar laget i upper bracket petas det ner till lower bracket.

När ett lag förlorar en match i lower bracket åker laget ut. Vinner laget i lower bracket tar sig laget vidare i den undre nivån och får möta nästa omgångs förlorare från upper bracket.

För att ta sig hela vägen till final krävs att laget som mest förlorar en match. I finalen ställs det lag som gått igenom hela slutspelet utan att förlora någon match mot det lag som endast har förlorat en match under turneringen.

För en visuell överblick av formatet rekommenderas Liquipedias turneringsartikel om Flashpoint 3.

Deltagande lag

16 lag deltar i turneringen. Elva av lagen har blivit inbjudna baserat på deras RMR-ranking från förra året medan fem lag tagit sig till turneringen genom kvalspel.

Inbjudna lag
Heroic
Astralis
BIG
G2 Esports
Team Vitality
Ninjas in Pyjamas
FunPlus Phoenix
OG
Faze Clan
Fnatic
Danmark HYENAS

Lag som kvalat till sig en plats
Complexity Gaming
Mousesports
Sprout
DBL PONEY
Anonymo Esports

Inledande matcher

För svensk del är Fnatic första lag ut i turneringen. Laget spelar på tisdag klockan 21:00 mot Mousesports.

Ninjas in Pyjamas, som under förra året levererade fina resultat i RMR-turneringarna, kliver in på Flashpoint-servern först på fredag klockan 18:00. Laget ställs då mot Anonymo Esports.

Samtliga inledande matcher

Så fungerar RMR-systemet

RMR står för Regional Major Rankings och är ett poängsystem som tagits fram av Counter-Strikes spelutvecklare Valve. Syftet med systemet är att avgöra vilka lag som ska bjudas in till årets Major-turneringar.

Major-turneringarna är de största och mest prestigefyllda turneringarna under året. Under förra året ställdes den planerade Majorn, som var tänkt att hållas i Rio de Janeiro, in på grund av covid. I år spelas Majorn i Stockholm under november.

Poängsystemet är fördelat på sex olika regioner: Asien, Europa, Nordamerika, Oceanien, OSS-området (CIS på engelska) och Sydamerika. Lagen med högst poäng i varje region belönas med en plats i Majorn. Totalt elva europeiska lag kommer att bjudas in till Majorn i Stockholm baserat på dess RMR-poäng.

Lagen tjänar poäng genom att delta i RMR-turneringar under året. Ju bättre resultat lagen når i turneringarna, desto mer poäng får lagen. I Europa hålls tre RMR-turneringar inför årets Major i Stockholm och Flashpoint 3 är årets första RMR-turnering.

Bra resultat i Flashpoint 3 kan alltså komma att bli avgörande för huruvida ett lag får en plats i Majorn i Stockholm eller inte.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..