×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Gamerlegion tvingades spela med coachen: "Väldigt besvikna när vi fick beskedet"

1
Gamerlegion förlorade med 2-1 mot HAVU efter att ha tvingats att spela med sin coach istället för ordinarie spelare.
Gruppspelet i Spring Sweet Spring har inte börjat på bästa sätt för svensklaget Gamerlegion. I går förlorade laget sin inledande match mot polska AGO Esports och i dag blev det en ny förlust mot det finska laget HAVU Gaming.

Matchen blev minst sagt speciell för Gamerlegion då laget tvingades att spela med sin coach Ashley "ash" Battye istället för ordinarie spelaren Patrik "Zero" Žúdel som inte kunde spela på grund av en viktig tenta. Spelarna hade hoppats kunna schemalägga om matchen till en tid som passade för hela laget, men fick blankt nej av turneringens admins.

— Vi hade haft bra kontakt med adminsen vilket gjorde att vi trodde att vi kunde få spela en senare tid. Det fanns speltider både klockan 09:00 och 12.00 men de valde att ge oss 09:00 utan någon specifik anledning, berättar Sean "eraa" Casido Knutsson efter matchen.

— Vi hade räknat med att få 12-tiden, då det nog inte hade påverkat något utav dom andra lagen som spelar fulltid att börja lite tidigare.

Hur kändes det när ni fick det beskedet?

— Vi var väldigt besvikna såklart när vi fick beskedet då det kändes som att det var mycket möjligt att ge oss en senare tid.

Hur stor skillnad är det på att spela med coachen istället för en ordinarie spelare?

— Enorm skillnad. Speciellt när vår coach knappt håller igång utanför förutom taktiskt. Han tränar inte sitt aim och spelar inte någon vidare pug utanför. Han kan inte alla Zeros roller i huvudet vilket gör det svårt att göra olika taktiker, defaults, och så vidare.

— Vi hade nog definitivt tagit hem en 2-0 eller 2-1 med Zero, säger eraa.

Resultatet innebär att Gamerlegion riskerar att åka ut ur gruppspelet redan i morgon. Då spelar laget ytterligare en gruppmatch och seger krävs då för att laget ska hålla sig kvar i turneringen.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..