×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Vem är Peppzor? – Allt du behöver veta om Fnatics nya supertalang

1
När Hltv top-20 summerades för 2020 var det fyra svenskar som blev valda som kommande stjärnor. En av dem var Peppe "Peppzor" Borak. Fnatic-duon Ludvig "Brollan" Brolin och Freddy "Krimz" Johansson valde båda Peppzor och nu är de lagkamrater.
Fnatic gick in i 2021 som det 14:e bästa laget i världen enligt Hltvs världsranking. Efter en andra plats i cs_summit 7 klättrade de upp till plats 10. Efter det har det gått tungt med misslyckanden i IEM Masters, Dreamhack Masters kvalet och ESL Pro League S13. De gör nu ändringar i laget, Jack "Jackinho" Ström Mattsson tar AWP-rollen och de plockar in talangen Peppe "Peppzor" Borak.

18-åringen började spela CS:GO så sents som 2015. Han har tidigare spelat COD: Modern Warfare 2 och 3 men bara casualt, inte tävlingsinriktat. Peppzors första registrerade match på Hltv var under 2017. Han ställdes då mot finska SJ Gaming i Nations Elite Esports Cup Nordic-kvalet. Han spelade då tillsammans med Edwin "eddeman" Sazesh, Sam "Veniuz" Thulstrup Almstedt, Anton "ANTON" Kjellgren och Robin "belzebub" Sandersson och de kom till semifinal i det nordiska kvalet. Första LAN-turnering var under det sista Yoggi Yalla-kvalet för den då 15-åriga Peppzor. Kvalet avgjordes på Inferno Online i Stockholm och hans lag undertake tog sig till kvartsfinalen men där blev laget hitta sista för svåra. För hitta sista spelade bland annat Daniel "djL" Narancic och Filip "Goffeee" Gauffin. Samma år besökta han även DreamHack Winter och deltog i BYOC-turneringen. Även där fick han sig återigen besegrad i kvartsfinalen. Denna gång av Team Property som hade Alex "PALM1" Palm i laget.

Under 2018 spelade han för Tradigt och de deltog i ESEA Advanced och kvalade in till Ownit CS:GO Challenge-finalerna i Stockholm. Under Ownit finalerna deltog han med William "tease" Sid, denna spelare kom att bli Peppzors radarpartner många år framöver. De lyckades överraska mot vinnarna Fightclub i gruppspelet men misslyckades att ta sig ur gruppen. För Fightclub spelade namn som Markus "pronax" Wallsten och Robin "robiin" Sjögren. När pronax och Andreas "znajder" Lindberg under 2019 valde att återskapa Team Ancient fanns Peppzor med i laget. De lyckades skrälla mot Optic Gaming i DreamHack Masters Dallas-kvalet men misslyckades att ta sig till det slutna kvalet. Projektet blev ingen lyckad historia och höll bara dryga 2 månader.


Trots den uppenbara talangen har Peppzor haft svårt att ta plats i ett lag som hållt under en längre tid. Någon som har sett spelarens potential länge är robiin som under 2019 hämta in talangen till den svenska framgångsrika mixlaget Fightclub. Mixen har tagit sig till tre finaler i Elitserien. Vårfinalen 2020 vann de mot Sons of Lennart med Peppzor i laget. Under 2020 var han under två korta perioder en del av laget Lilmix. I februari åkte laget ner till Amriswil, Schweiz. Peppzor, Rasmus "kreaz" Johansson, Jacob "pyth" Mourujärvi, Jonathan "b0denmaster" Bodenmalm och Max "quix" Lindqvist blev skickade av Savage.gg och de gick till final utan att förlora en enda karta. I finalen blev Sinners för svåra och laget fick nöja sig med en andra plats och dryga 2 200 dollar.

Bild: Supreme masters
Bild: Supreme masters

Fnatic duon Ludvig "Brollan" Brolin och Freddy "KRiMZ" Johansson hyllade 18-åringen när de båda fanns med på Hltvs ranking över världens bästa spelare för 2020. Under de senaste månaderna har Peppzor synts delta i olika turneringar med Fnatic-spelarna och lagets analytiker, Kevin "kevve" Bohlin. Han är nu en del av Vinkelparty som deltar i Elitserien. Tillsammans med Brollan, Jackinho, Kevve, robiin, Per0N, marcus, limpdampimp och mejrut har de stora chanser att gå hela vägen i Elitserien. Frågorna är många för Fnatics framtid. Ska Fnatic gå vidare med en sexmanna-lineup? Kommer Peppzor ta JWs plats nu när Jackinho tar an AWP-rollen? Han kommer inte att delta i Flashpoint 3 med laget och premiären är just nu okänd. Om Peppzor är den nya stjärnan som kommer att tillbaka Fnatic får vi se under årets gång.
Bild: Hltv
Bild: Hltv


Artikelbild: Supreme masters

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..