×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

USA

FBI utreder matchfixing i Counter-Strike

1
Esports Integrity Commission, ESIC, har under en längre tid utrett matchfixing i MDL i Nordamerika. Utredningen har tagit längre tid än väntat och nu vet vi anledningen till detta. FBI har blivit en del av utredningen.
Matchfixing har funnits på kartan i esport sedan iBUYPOWER blev bannade för just dettas under 2015. Ytterligare ett gäng spelare har efter detta blivit bannade för detta. Bland annat ett stort gäng spelare från Australien tidigare i år. Esports Integrity Commission, ESIC, offentliggjorde i september förra året att de utredde ett större antal spelare och lag i Nordamerikanska MDL. Det har dock tagit längre tid än väntat för ESIC att gå ut med mer information kring detta.

Anledningen till detta är på grund av att FBI blivit en del av utredningen. Detta berättade Ian Smith under en intervju med Slash32 som släpptes igår. Då det är en pågående utredning kunde inte Smith gå in på detalj men han berättar att de har bevis som kommer att göra att spelare kommer att bli bannade en lång tid. Vissa av dessa spelare ska ha bettat på sina egna matcher när möjligheten kom medan andra ska ha blivit mutade av bettingsyndikat på ett mer organiserat sätt. Smith säger att delar av utredningen kommer att bli offentliggjorda inom tio dagar till två veckor.

Intervjun med Ian Smith
Artikelbild: Federal Bureau of Investigation, Public domain, via Wikimedia Commons

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..