×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Lilmix lurade på turneringsvinsten? — Misstänkt matchfixing mot svensklaget

1
Lilmix tog sig till final i onlineturneringen Time of Bet som anordnades av organisationen Action esports. Lilmix slutar tvåa och går med sig med 1 250 dollar även om misstankarna om matchfixing är starka.
Lilmix blev tillsammans med , lvlUP, touch the crown, Team Excellency, Royalty, Grafiarze och MAJESTY inbjudna till Actions esports onlineturnering Time of Bet. Lilmix inledde mot 9INE i en jämn match som först fick avgöras på övertid på sista kartan. 9INE var det starkaste laget och tog sig vidare till upperbracket-finalen. För lilmix väntade Royalty i lowerbracket och Lilmix fick det tufft på första kartan som avgjordes på kartan Dust2. Lilmix gick till admins efter första kartan då "TimeOfBet" satt som spectator i matchen med noll delay, personen som satt på det konto hade alltså tillgång till att se allt i realtid. På andra och tredje kartan var Royalty ett helt annat lag, Lilmix hade kontrollen i båda matcherna och vann matchen med 2-1 i kartor efter 16-5 på Inferno och 16-8 på Mirage.

Jonathan "b0denmaster" Bodenmalm om matchen mot Royalty
"Jag tycker det här är väldigt skumt iallafall. Något som är väldigt värt att notera är Royaltymatchen. Man ser hur bra de spelar på Dust2 och slår oss med 16-8 när TimeOfBet-kontot är inne på servern. Timings,stacks och decisionmakings är perfekt. Men sen när vi överklagat och sagt att den ska vara borta sista kartorna så går de med på det och Royalty verkar ha tappat spelförmågan helt. Vi kör över dom 16-5 och 16-6"

Under lowerbracket-finalen mot 9INE fanns inte "TimeOfBet" spectator med, en match som Lilmix vann med 2-0 i kartor och var därmed klara för final. I finalen ställdes svensklaget mot MAJESTY där Woro2k spelar, spelaren har varit i blåsväder med ett, minst sagt, suspekt klipp. Även här i finalen så fanns TimeOfBet med under matchen, i spectator utan delay. Lilmix inledde matchen bra och gick upp till en 13-5-ledningen innan MAJESTY vaknade till och kunde komma tillbaka och ta hem första kartan med 19-16. Lilmix vädjade till admins att TimeOfBet skulle plockas bort från servern till karta två, helt utan framgång. TimeOfBet fanns med under andra och tredje kartan i finalen som spelades i BO5-format. Alexey Mikhaylov, CEO for Action Esports svarade följande på klagomålen från Lilmix, trots att det inte fanns några liveodds på matchen på Timeofbet.com:

"For see if its not some kinde of matchfixing, for control other sites odds aswell. For be clear, i am really busy now with our Asian event, can talk later". We can do, but will 0 sec delay on gotv, and then everycaster can see same. Do you understand what it is same on every tournament where you play? It is official partner and it is final. I told you yesterday and you confirmed it. Be professional and finish match. They will not leave, it is final"

Enligt arrangörerna så ska kontot i spectaten fungerat som en sorts bookmaker så att matchen kunde liveuppdateras på bettinghemsidan. Lösningen, enligt Alexey skulle vara att sätta 0 delay på GOTV, vilket låter enormt märkligt. Lilmix som kände sig uppgivna inför tredje kartan och ville lämna walkover om inte TimeOfBet spectatorn lämnade servern. Lilmix hade inget val och spelade klart matchen, för om de inte fullföljde matchen skulle de få en straffpåföljd. Lilmix slutar på en andra plats i Time of Bet och får 1 250 dollar.

Bild från finalen som visar att TimeOfBet satt i spectator-läge under finalmatchen.
Bild från finalen som visar att TimeOfBet satt i spectator-läge under finalmatchen.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..