×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Jackinho efter vinsten i Yalla! Cup: "Vi får se hur framtiden ser ut"

1
Mixlaget Bröderna tog sig lätt igenom slutspelet av Yalla! Cup och säkrade hem 25 000. En spelare som stod ut extra mycket var Jack "Jackinho" Ström Mattsson. Nu har dessutom ryktats om att Fnatic är intresserad av spelaren. Vi valde att ställa lite frågor till den unga talangen.
Under gårdagen avslutades Yalla! Cup 2020. Det var också favoriterna i laget Bröderna som vann. Laget bestod av hela fyra medlemmar som någon gång representerat Ninjas in Pyjamas, Nicolas "Plopski" Gonzales Zamora, Fredrik "REZ" Sterner, Jonas "Lekr0" Olofsson och Faruk "pita" Pita. I finalen var det dock mixens femte spelare, Jack "Jackinho" Ström Mattsson, som stod ut lite extra.

Den unga talangen hade presterat bra under hela turneringen och under finalens första karta, Mirage, bjöd han på show. Kartan blev inte en så lång historia, Bröderna vann kartan med 16-6. Trots den snabba vinsten lyckades Jackinho få med sig hela 29 frags, däribland ett ace. Även under Overpass låg 21-åringen högst upp på scoreboarden. Efter finalen passade vi på att göra en snabb textintervju med spelaren.

Först och främst stort grattis till vinsten. Du spelade ju med en riktigt proffsmix, hur kom det sig att ni ställde upp i Yalla?

Tack så mycket! Det var Pita som ville dra ihop en mix för någon esportal-turnering/kval så att jag kunde få lära känna och spela med några av de bästa spelarna i Sverige :D

Det blev ju en rätt så lätt resa denna sista dagen, förväntade ni er tuffare motstånd? Kanske speciellt från Lilmix?

Det var en skön vinst men man förväntar sig alltid tufft motstånd i dessa kval och speciellt från lilmix. Vi spelade bra tillsammans och lilmix kom inte riktigt in i matchen och det kan bero på att dem redan hade kört två bo3s samma dag men oavsett det så tyckte jag att vi spelade bra som lag och vi underskattade inte något lag.

Det blev ju ändå mycket NiP och gamla NiP i denna mix. Var det mycket gammalt NiP-spel som kom in eller var det mycket bara ut och skjuta?

Nej skulle inte säga att det var så mycket Nip-spel förutom några gamla rundor som kom in men det var inte heller bara att springa och skjuta. Som jag nämnde innan så underskattade vi ingen och vi gjorde saker tillsammans som ett lag och försökte alltid ha en tanke bakom det vi gjorde. Det blir väl så när man spelar med så erfarna och rutinerade spelare som de jag spelade med. Det var riktigt kul att se!

Jackinho tog sig till semifinal under förra årets Yalla! Cup
Jackinho tog sig till semifinal under förra årets Yalla! Cup


Under året har du spelat tillsammans med Prima men det projektet tog slut. Vad för det som inte funkade nu?

Ja tyvärr fungerade inte Prima lineupen så som vi hade hoppats men det var en otroligt lärorik resa som jag är glad för att jag var med om. Jag tror egentligen att det finns flera anledningar till varför det inte gick så bra och vi försökte göra förändringar men ibland så fungerar det bara inte. Jag är väldigt glad att jag fick spela med de spelarna som jag körde med i Prima och tyckte genuint om alla som jag körde med där och hoppas de alla hittar ett nytt projekt som är rätt för dem!

Har du redan börjat kika på lite nya lag eller är det lite av en paus just nu?

Det hade varit jättekul att få testa spela mot och med de bästa. Det är något som jag alltid drömt om men vi får se hur framtiden ser ut.

Känner du att det hjälper dig att spela med lite proffsmixar? Både för att kanske visa upp dig men också att du kanske kommer in i lite mer rutiner som proffsen har?

Ja det hjälper otroligt mycket att få spela med såhär duktiga spelare dels för att få känna på hur miljön ser ut ingame med kommunikation och reaktioner osv men också för att bygga kontakter.

Tack så mycket för intervjun, sista ordet är ditt!

Vill bara säga tack till alla mina vänner och familj som supportar och tror på mig varje dag. Ni vet vilka ni är. Även en stor shoutout till Pita som drog ihop den här mixen och som har varit en stor mentor för mig detta år.


Jackinho sköt hårt redan i semifinalen

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..