×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Vem är HEAP? — Allt du behöver veta om nya Dignitas-spelaren

1
Under tisdagen offentliggjorde Dignitas deras sista spelare i organisationens nya CS:GO-satsning. Många blev förvånad när Dignitas presenterade den svenska CS:GO-spelaren Ludvig "HEAP" Alonso som laget sista pusselbit. Här är all information du behöver veta om den nya Dignitas-spelaren.
Ludvig "HEAP" Alonso började spela CS:GO 2014 efter att mojah visat han och hans bror Victor "ALONSO" Alonso spelet. De hade sedan innan spelat 1.6 men bara surfat och inte spelat tävlingsinriktat. Offline debuten för HEAP blev på Inferno Online 2016 i Stockholm under Crownstudent CS:GO Challenge. I deras första match ställdes de mot Jayzwalkingz, en spelare som senare skulle bli bröderna Alonsos lagspelare under en längre tid.

Under 2018 var HEAP tillbaka på Inferno Online för att delta Ownit Challenge:s vår och vinter turneringar. Första eventet deltog han tillsammans med ALONSO, Adam "dezon" Wahlqvist, Pontus "PONKUS" Wahlqvist och Per "Samzter" Grahn, de slutade på en 5-6:e plats efter att de misslyckades att ta sig ur gruppen. Andra gången lyckades hans lag inte heller ta sig ur gruppen, men det var inte långt borta. De vann mot Vexed och en 14-16 förlust mot Vinkelparty. Då deltog han med ALONSO, Alex "PALM1" Palm, William "s1ck" Johansson och Sean "eraa" Casido Knutsson.

HEAP deltog även i Musikhjälpen 2018 och hjälpte Lag Ben till vinst i turneringen som spelades på Inferno Online. (Bild: Pantamera)
HEAP deltog även i Musikhjälpen 2018 och hjälpte Lag Ben till vinst i turneringen som spelades på Inferno Online. (Bild: Pantamera)

2019 blev han, ALONSO, PALM1, David "Jayzwalkingz" Kempner och Anders "pbD" Aidemark upplockade av Esportsadviser. Samma år deltog laget på Copenhagen Games där de lyckades ta sig ur gruppen i main-kvalet men fick det tufft i slutspelet där det tog stopp mot Gambit Youngsters. De kvalade även in till Dustin Expo som avgjordes i Globen Arena. De blev en förlust mot Monarchs i semifinalen, Monarchs vann senare den turneringen.


Några månader senare lyckades HEAP:s lag EsportsAdviser hem Elitserien och Fragleague. I Elitserien fick laget revansch mot Monarchs i semifinalen och lyckades vinna finalen mot Wildfire Gaming. Trots vinsterna blev det två spelarbyten i laget, PALM1 och pbD lämnade och Hugo "ZER" Halvorsen och Gustav "ZINKEN" Björk gick med i laget.

Bild: Svenska Elitserien Counter-Strike: Global Offensive

Med ZINKEN och ZER i laget lyckades de ta sig till final i det svenska kvalet till Dreamhack Winter 2019. De slog överraskande ut förhandsfavoriterna i Gamerlegion i åttondels-finalen och ställdes mot Marskalk i finalen. Det blev en jämn final som fick avgöras på övertid på den tredje kartan där Markskalk till slut kunde vinna med 19-16. Laget besökte Dreamhack Winter för sponsoruppdrag.

Bild: EsportsAdviser/MyGame

Några månader senare blev HEAP tillsammans med ALONSO, Jayzwalkingz, Olle "spooke" Grundström och Pontus "PONKUS" Wahlqvist värvade av den legendariska organisationen Begrip1.6. De inledde bra med att ta hem fyra raka King of Nordic och titeln King of Nordic Champions. I Elitserien gick det inte lika bra, de lyckades inte hålla sig kvar i Elitserien och spelar numera i Regionserien och ESEA Main.

HEAP kommer att synas i nästa avsnitt av Off the record, Dignitas egna serie som visas på youtube. Dignitas väntas göra debut för Dignitas den 26:e Oktober i Elisa Invitational.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..