×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Lagen i Blast tar starkt avstånd från NEOM — sätter press på ligan

1
Enligt uppgifter till Hltv så har partnerlagen i Blast Premier tagit starkt avstånd mot ligans senaste partner, NEOM. Det Saudiarabiska projektet har fått stark kritik i esportvärlden och nu ligger det mycket press på Blast. Om de inte avslutar partnerskapet kan de förlora både lag och kommentatorer.
I slutet av juli offentliggjorde Blast att de ingått i ett nytt partnerskap med NEOM, en ny stad som håller på att byggas i Saudiarabien. Detta ska ha varit en rekordstor deal för just Blast men alla har inte varit så glada över detta. Detta på grund av Saudiarabiens lagar mot HBTQ-personer. Förutom detta så har det också kopplats till landets behandling av ursprungsbefolkningen i området där staden byggs.

Enligt uppgifter till Hltv ska nu lagen som är partners till Blast tagit starkt avstånd till detta. Enligt uppgifterna till Hltv ska representanter från de olika lagen haft ett möte med Blast under måndagen för att försöka få dom att avsluta samarbetet. Det är dock endast ett av lagen som tagit sitt avstånd offentligt. Detta är Astralis vars VD, Anders Hørsholt, som i en intervju med Politiken.dk sa att samarbetet var oacceptabelt.

Det är inte bara lagen som har tagit avstånd till samarbetet. Ett stort antal av spelets kommentatorer och sändningstalang har uttryckt sitt missnöje. Duncan "⁠Thorin⁠" Shields, Frankie Ward, Harry Russell, Hugo Byron, Vince Hill, och Dust Mouret har alla sagt att de inte kommer att jobba med Blast om de fortsätter med samarbetet. Mest tydlig var nog dock den ny coachen för Team Liquid, Jason "moses" O'Toole som i ett mail till Blast kritiserade deras tystnad.

Det var inte bara Blast som ingick i ett samarbete med NEOM. Även den europeiska League of Legends-ligan, LEC, ingick i ett samarbete. Även där blev kritiken mycket stor men tillskillnad från Blast så var LEC snabba på att svara. Ligan lyckades avsluta samarbetet redan efter 14 timmar att de offentliggjort det. Det ligger nu stor press på Blast att göra detsamma om de fortfarande vill ha en liga att hålla i.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..