×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Europa

Fansen rasar mot LEC: "Hycklare"

1
Efter att den Europeiska ligan, LEC, ingått ett nytt samarbetsavtal med Saudiarabiska Neom har de fått massiv kritik. Både arga fans och egna anställda kritiserar ligan, framförallt på grund av Saudiarabiens hållning när det kommer till hbtq-frågor.
Under onsdagseftermiddagen annonserade LEC en ny samarbetspartner för resten av sommarens säsong. Det ledde snabbt till massiv kritik mot ligan från både de egna leden och fansen. Anledningen är att den nya samarbetspartnern, Neom, har stark anknytning till Saudiarabien och dess kungahus. Den främsta anledningen till de upprörda kommentarerna handlar om att LEC länge setts som en inkluderande liga och arbetsplats. Att man då tar in en sponsor med direkt anknytning till Saudiarabien, ett land där inställningen till hbtq-frågor är minst sagt diskutabel, anses av många som hyckleri. Speciellt när offentliggörandet skickas ut från deras sociala medier som just nu pryds av regnbågsfärger.

Även flertalet LEC-anställda har gått ut i sociala medier och uttryckt sin besvikelse. Daniel Drakos, Indiana "Froskurinn" Black och Aaron "Medic" Chamberlain kommenterade samarbetsavtalet bara minuter efter att det presenterades. Froskurinn skriver att det är en besvikelse eftersom det är just LEC. "Det är mitt team, min produkt, min manager och mitt kontor. Min familj. Mitt hem. Det är förkrossande för jag vet vem som gjorde de här valen och jag känner mig tystad", skriver hon på Twitter.

Även BLAST Premier har ingått avtal med Neom

Det är dock inte bara för hbtq-frågorna som det nya samarbetet får kritik. Neom är nämligen ett företag som arbetar med att bygga en ny superstad som beräknas kosta drygt fyratusen miljarder kronor och bygget har länge kritiserats. Anledningen till det är att stammar som bor i området ska ha tvingats att lämna sina hem och personer som ska ha protesterat mot projektet ska ha tystats. Just det har också Riot-anställde Trevor "Quickshot" Henry lyft upp då han tweetade ut en länk till The Guardians artikel om den nya staden som "byggs på blod".

LEC är dock inte den enda esportarrangören som ingått ett samarbete med Neom. Så sent som igår presenterade CS:GO-arrangören BLAST Premier att de också ingått ett samarbetsavtal med Neom. Sommarens säsong av LEC fortsätter nu på fredag den 31 juli och redan då kommer Neom att synas i rutan som sponsor för Oracle Lens-segmentet.


Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games
2020-07-13 17:45
Chips är ju något som är otroligt gott. Men det blir ofta problem när man ska käka dessa framför datorn. Det blir ofta kladdigt och smulor kan hamna överallt. Tillsammans med Estrella har vi valt att testa lite olika metoder för att se hur man käkar chips vid datorn på bästa sättet. Här är våra resultat!

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..