×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Europa

Efter kritiken — LEC backar och avslutar samarbetet med Neom

1
Samarbetet mellan den Europeiska ligan LEC och Saudiarabiska företaget Neom är avblåst. Bara 14 timmar efter offentliggörandet har LEC nu backat och avslutat samarbetet efter massiv kritik från både anställda och fans.
När LEC presenterar nya samarbetspartners är det ofta glada miner och lyckönskningar som dyker upp på sociala medier. Så var inte fallet under onsdagseftermiddagen när man presenterade Saudiarabiska Neom som den senaste samarbetspartnern. Under eftermiddagen och kvällen möttes LEC av massiv kritik från egna anställda, fans och spelare som krävde att samarbetet skulle upphöra. 14 timmar efter att LEC gått ut med det nya samarbetet är det nu avslutat.

Alberto Guerrero, Esportdirektör på Riot Games för Europa, Mellanöstern och Afrika, skriver i ett uttalande att det är viktigt att inse när man gör misstag och snabbt korrigera dem. Guerrero skriver att man därför har valt att avsluta samarbetet med Neom. "I ett försök att expandera esportens ekosystem hade vi för bråttom att göra klart samarbetsavtalet med Neom vilket skapade en spricka i den gemenskap vi försöker bygga upp". LEC kommer även att se över sina inre strukturer för att försäkra sig om att något liknande inte händer igen.

Neom är ett företag som bygger en ny superstad, med samma namn, i Saudiarabien. Det styrs med direkta kopplingar till Saudiarabiens kungahus som styr landet. Den stora anledningen till kritiken är landets syn på hbtq-frågor men också andra människorättsfrågor. Under byggandet av Neom har även kritik riktats mot att stammar tvingats flytta från området och att protesterande människor tystats. CS:GO-turneringsarrangören BLAST Premier som även de presenterade ett samarbete med Neom i dagarna har inte svarat på kritiken som också riktats mot dem.


Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games
2020-07-13 17:45
Chips är ju något som är otroligt gott. Men det blir ofta problem när man ska käka dessa framför datorn. Det blir ofta kladdigt och smulor kan hamna överallt. Tillsammans med Estrella har vi valt att testa lite olika metoder för att se hur man käkar chips vid datorn på bästa sättet. Här är våra resultat!

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..