×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

Fnatic förlorar finalen i ESL Pro League — nollade av Mousesports

2
Fnatic kom in till finalen mot Mousesports som favoriter. Trots det slutade det med en rejäl utklassning då motståndarna kunde vinna tre raka kartor och ta hem segern i ESL Pro League. Att Ludvig "Brollan" Brolin återigen var bäst i Fnatic hjälpte inte.
Efter att Fnatic under lördagen slagit ut Natus Vincere samtidigt som Mousesports skrällt mot Astralis såg det på förhand ut som ett drömmotstånd för svenskarna. Matchen började också bra på deras eget kartval, Inferno, där de vid halvtid hade ledningen med 9-6. Mousesports kom dock tillbaka och efter att de vunnit fyra rundor i rad vid ställningen tio lika kunde Fnatic inte svara och Finn "karrigan" Andersens lag vann därmed den första kartan med 16-11.

Historien upprepade sig sedan på Mousesports kartval, Train. Fnatic kunde återigen ta kommandot i inledningen och vid halvtid visade siffrorna ännu en gång 9-6 i svenskarnas favör. Sidbytet såg till en början ut att gå bra när Fnatic på T-sidan kunde vinna pistolrundan, sedan gick det dock utför. Mousesports såg ut att göra allting rätt och ingenting fel när de vann runda efter runda och tillslut hade de 10 raka rundor som ledde till seger även på den andra kartan.

Förutom Ludvig "Brollan" Brolin som storspelade såg Fnatic nästan uppgivna ut och det var inte förrän i underläge 7-13 på den tredje kartan, Mirage, som de äldre spelarna, med Jesper "JW" Wecksell i spetsen, vaknade till liv. Tyvärr för svensklaget var skadan redan skedd och närmare än 11-13 kom de aldrig innan Mousesports kunde avgöra matchen genom att vinna Mirage med 11-16.

Den senaste tidens framgångar har varit välbehövliga för Fnatic som haft ett riktigt tufft 2019. En som visat att han på riktigt hör hemma på den stora scenen och går en ljus framtid till mötes är dock Brollan som ofta varit bäst i laget. I finalen stannade han på 71 elimineringar, vilket var 23 fler än Freddy "KRiMZ" Johansson som var näst bäst. Endast Robin "ropz" Kool stod för fler när han fällde 74 motståndare. Mousesports som i och med vinsten tar hem segern i ESL Pro League åker hem med 2,3 miljoner kronor mer än de kom dit med.

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..