×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Nyhet

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

DreamHack

G2 Esports vinner Dreamhack Masters Malmö

2
Det blev till slut en fransk seger i Malmö då G2 Esports vann turneringsfinalen mot North med 2-0.
Det blev något av en fransk drömstart då Dreamhack Masters-finalen drog igång i Malmö Arena på söndagsaftonen. G2 Esports skaffade sig snabbt ett övertag på finalmotståndarna, danska North, och kunde vinna första av halvan på Inferno med 11-4. North skulle sedan komma att göra match av det hela då de, spelandes som anfallare, samlade på sig ytterligare åtta rundor. Fler än så blev det dock inte innan G2 avgjort och matchen flyttade över till Cobblestone.

Knappt dansk överläge efter första halvan

North började som det försvarande laget på den andra kartan och var även det lag som lyckades knipa en knapp ledning efter den första halvan. Frågan är om det ens hade hjälpt i fall ledningen var större, för då den andra halvan drog igång stod det klart att bara en sak fanns i sikte för G2. Segern. Fransmännen storspelade och satte till slut spiken i kistan genom att vinna kartan med 16-9.

Titeln här i Malmö går med andra ord varken till ett svenskt eller ett danskt lag, utan till det franska laget G2 Esports. Som belöning tilldelas de, förutom en fin pokal, den största kakan av prispotten 250 000 dollar. Närmare bestämt 100 000 dollar, vilket motsvarar knappt 800 000 kronor.

Första steget mot en miljon dollar

Vinsten i Malmö innebär dessutom att G2 Esports gör SK Gaming sällskap i jakten på Intel Grand Slam-titeln. Titeln tilldelas det lag som lyckas vinna minst fyra av tio ESL- och Dreamhack-turneringar med mer än 200 000 dollar i prispengar. Det första evenemanget som räknades var ESL One Cologne i somras, och gäller alltså ytterligare turneringar efter den nu avslutade i Malmö. Skulle något lag lyckas med bedriften belönas de med en extra prispott på en miljon dollar.

Resultat, Turneringsfinal
Inferno (12 - 16)
Cobblestone (9 - 16)

Ni hittar samtliga resultat, samt slutplaceringarna, i vår tittarguide

8 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 8 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..