×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

StarSeries

FaZe Clan säkrar sin första titel — vann avgörande kartan efter förlängning

19
Det europeiska stjärnlaget har vunnit sin första titel någonsin, detta sedan de besegrat Astralis med 2-1 i kartor. Vinsten satt dock långt inne då Astralis låg i ledning med 10-5 efter den första halvan på avgörande Inferno.
Det kom att bli en finalrepris från IEM Katowice då StarSeries Season 3-finalerna skulle avgöras på söndagsaftonen. I den ena ringhörnan hittade vi FaZe Clan, som med det har gått till final i två turneringar i rad sedan Nikola "NiKo" Kovač hämtades in från mousesports. I den andra återfanns inga mindre än de regerande majormästarna, världsettorna i Astralis. Ett extra hett möte med tanke på FaZe-kaptenens Finn "karrigan" Andersen långa historik tillsammans med motståndarna.

Riktigt jämnt på Mirage

Finalen inleddes på FaZe Clans kartval, Mirage, med det europeiska stjärnlaget på den anfallande sidan. Det var även FaZe som öppnade starkaste genom att vinna de tre inledande rundorna. Astralis svarade dock upp bra vilket gav dem en knapp 5-4-ledning efter nio spelade rundor. FaZe kom dock att återta kommandot, även om halvan slutade på jämna 8-7.

FaZe Clan, som vann samtliga sex pistolrundor i gårdagens semifinal mot G2 Esports, fortsatte visa sig starka under just pistolrundorna och vann även kartans andra. Laget fortsatte sedan med att vinna de följande ecorundorna innan Astralis kunde knipa sin första runda för halvan. Några rundor senare var ställningen plötsligt 13-13. FaZe Clan tog sedan klivet upp på 14 vunna rundor, innan Astralis varade med samma mynt och sedan blev först att säkra en femtonde rundor. FaZe fick lov att köpa allt de kunde i ett försök att tvinga fram en förlängning, men några fler rundor kom det inte att behövas på Mirage då Astralis vann kartan med 16-14.

Astralis-spelaren Xyp9x hade alla anledningar att känna sig nöjd efter inledningen.
Astralis-spelaren Xyp9x hade alla anledningar att känna sig nöjd efter inledningen..

FaZe fortsätter vinna pistolrundor

Nästa karta på tur att spelas i denna final var Astralis val, Nuke. Det var dock återigen FaZe Clan, spelandes som det försvarande laget, som öppnade starkast då de vann fyra rundor i rad. Astralis svarade genom att rada upp tre stycken rundvinster efter det men sedan handlade det mesta om FaZe Clan som slutligen vann halvan med 11-4.

Matchens fjärde pistolrunda gick till... ja du gissade rätt, FaZe Clan. De vann även de följande ecorundorna och skaffade sig med det hela elva(!) stycken matchrundor för att tvinga fram ett avgörande på Inferno. Astralis lyckades snygga till siffrorna något genom att vinna två rundor men därefter tog det stopp. FaZe säkrade kartsegern med siffrorna 16-6.

FaZe tog finalen till en tredje karta genom 16-6 på Nuke. På bilden, FaZe Clans norrman rain.
FaZe tog finalen till en tredje karta genom 16-6 på Nuke. På bilden, FaZe Clans norrman rain.

Avgörande i förlängning

På Inferno vann Astralis äntligen sin första pistolrunda, det spelandes som det försvarande laget. FaZe slog genast tillbaka med att vinna tre rundor i rad. Lagen bytte därefter ett rundor med varandra innan Astralis lyckades ställa upp ett riktigt imponerande försvar, som säkrade dem sju raka rundor. Efter 15 spelade rundor var ställningen hela 10-5 till Astralis.

Efter sidbytet var ordningen återställd då FaZe Clan plockade upp pistolrundan. Efter det vann de även den första ecorundan innan Astralis tog över för att vinna två raka. FaZe minskade sedan avståndet upp till Astralis till endast två rundor genom att vinna tre rundor i rad. I det läget såg det ut som att det kanske skulle kunna bli match av det hela igen, och det blev det. Efter 27 spelade rundor skilde bara en runda mellan lagen med Astralis i ledning med 14-13. Rundan efter gick danskarna upp på matchboll men de lyckades inte förvalta det. FaZe Clan vann de två sista ordinarie rundorna, kvitterade till 15-15 och tvingade fram en förlängning.

Rundorna gick fram och tillbaka under den första övertidhalvan, vilket innebar att ett anfallande Astralis skaffade sig ett svagt övertag inför den andra halvan. Ställningen var då 17-16 till danskarna. FaZe kom dock tillbaka starkt efter sidbytet. De vann samtliga tre rundor vilket säkrade både kartan och titeln.

FINAL — StarLadder i-League StarSeries Season 3

Europa FaZe Clan vs. Danmark Astralis
FaZe: allu, karrigan, kioShiMa, NiKo, rain
Astralis: device, dupreeh, gla1ve, Kjaerbye, Xyp9x

Titeln innebär revansch för FaZe Clan som förlorade mot just Astralis i finalen av IEM Katowice, i början av mars. Inte nog med det. Det är dessutom lagets första internationella titel, någonsin. Sedan Nikola "NiKo" Kovač kom in i laget har de alltså en silvermedalj i Polen och nu guld i Kiev. Snacka om en lyckad värvning. Dessutom får de med sig drygt 1,11 miljoner kronor som belöning. Tvåorna Astralis får nöja sig med motsvarande runt 445 000 kronor. Med det är turneringen slut och vi på Fragbite vill passa på att tacka er alla för att ni har följt StarSeriers-finaler här hos oss.

Samtliga resultat, inklusive slutplaceringar och prisfördelning, hittar ni i vår tittarguide för turneringen.

Artikeln uppdaterades efter varje karta.

15 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 15 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..