×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Krönika

Hallonkraem: "IEM Summer kan vara det sista vi ser av Fnatic"

1
Fnatic har under 2021 nästan bara spelat sämre och sämre. De har nu dippat ner rejält på världsrankingen och det är inte mycket som talar för en bra turnering i IEM Summer. Detta kan faktiskt vara det sista vi ser att detta Fnatic.
Jag brukar ofta vara försiktig med att skrika efter att förändringar måste ske. Jag kan tycka att vår community bryr sig för mycket om stats och vill se en spelare sparkad efter en dålig turnering. Men nu håller till och med jag med om att Fnatic måste göra något om det inte går vägen i denna turnering. Men om det är något Fnatic ofta gör är det att överraska. Det är faktiskt inte helt omöjligt att de vinner hela skiten de med. Det kanske låter som att jag tar i lite med jag skulle faktiskt inte bli förvånad.

Men troligheten ligger inte i det scenariot. Deras senaste turneringar har varit väldigt tuffa att kolla på som ett fan. Det ser faktiskt inte ut som att de gör något rätt. Det enda som faktiskt har gjort mig lite glad är att se Jack "Jackinho" Ström Mattsson spela så bra. Det är utan tvekan en spelare vi kommer att snacka om i många år framöver. Men det leder ju också till spelaren vars roll som Jackinho tog över, Jesper "JW" Wecksell.

Är JW:s resa i Fnatic över?
Är JW:s resa i Fnatic över?

Den kanske mest spännande svenska CS:GO-spelaren någonsin har sedan han gjorde entré i scenen under 2012 alltid bjudit på show. Vare sig om det handlade om sjukt aggresiva plays med AWP eller ett hagelgevär på Cobblestone så har han alltid varit rolig att kolla på. Men under 2021 så har inte JW varit sig själv. Han har rätt så stabilt varit den statistiskt sätt sämsta spelaren i laget med lite hjälp från lagets IGL, Maikil "Golden" Selim, ibland.

Golden får såklart lite dispens då han är IGL men det har inte varit så vackert individuellt spel från honom heller. Och då kommer vi till frågan. Är detta den sista turneringen vi ser med denna lineup? Om inte det blir en bra turnering för laget så tror jag tyvärr det. Jag vill fortfarande hålla hoppet uppe. De delar som laget har ska passa rätt så bra men om de individuella prestationerna inte finns där så håller det nog inte. Om det är så att det bara behövs en bättre fragare en JW eller någon förändring i det taktiska spelet vet jag inte. Men om det inte blir en bra turnering så är detta nog det sista vi ser av detta Fnatic.

Om det inte börjar hända någonting nu så behöver laget följa NiPs spår och bygga om på riktigt. Visst, varje lag kommer inte att få en Nicolai "dev1ce" Reedtz som ringer upp. Men NiP hade redan innan dansken kom in i laget visat förbättringar konstant. Det kanske behövs en coach som Björn "THREAT" Pers som kan bestämma mer. Man kanske måste tänka om hela principen. Jag har inte svaren på hur Fnatic ska lösa sitt problem. Men de måste verkligen hitta någon som kan det.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..