×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Tittarguide

Tittarguide: Så spelas IEM Katowice 2021

1
En miljon dollar står på spel i Intel Extreme Masters Katowice 2021. Två svensklag, Fnatic och Ninjas in Pyjamas, kommer att vara med och slåss om prispotten. Här är allt du behöver veta om turneringen.
Det är äntligen dags för Intel Extreme Masters Katowice 2021. Turneringen har hela en miljon dollar i prispotten där vinnande lag går hem med 400 000 dollar. Turneringen som spelas online har är fullstackad med världens bästa lag och bland dessa hittar vi de två svenskhoppen Ninjas in Pyjamas och Fnatic.

Upplägg och schema

Turneringen startar med en så kallad "play-in"-fas. Där ska 16 lag slåss om de åtta sista platserna till gruppspelet. De åtta resterande lagen i gruppspelet har redan kvalat sig dit. Den första fasen spelas som ett dubbelt slutspelsträd med upper och lower bracket. Första matchen spelas i bäst av en karta medan de resterande matcherna spelas i bäst av tre kartor. Om ett lag vinner två matcher är de klara för huvudturneringen men om de förlorar två matcher är de utslagna.

När huvudturneringen väl drar igång så är de 16 deltagande lagen uppdelade i två grupper. Även dessa grupper spelas som ett dubbelt slutspelsträd. Det laget som vinner sin grupp går direkt vidare till semifinal medan de två lagen som placerar sig på andra- och tredjeplats går till kvartsfinalerna. Själva slutspelet är ett vanligt slutspelsträd. Alla matcher i huvudturneringen spelas i bäst av tre kartor förutom finalen där fem kartor ska spelas.

Torsdag 18 februari


Fredag 19 februari


Matcherna uppdateras löpande under turneringens gång

Resultat

Tisdag 16 februari


Onsdag 17 februari

Sändingsteam

Det är inte bara i bland lagen som det finns svenska profiler utan även i sändningsteamet. Där hittar vi nämligen Christopher "GeT_RiGhT" Alesund som expert. Denna rollen kommer han att sköta tillsammans med Janko "YNk" Paunović och Aleksandar "kassad" Trifunović som alla leds av Tres "stunna" Saranthus.


Storbritannien Frankie "⁠Frankie⁠" Ward (reporter)

Tres "stunna" Saranthus (panelvärd)
Janko "YNk" Paunović (expert)
Aleksandar "kassad" Trifunović (expert)
Christopher "GeT_RiGhT" Alesund (expert)

Chad "SPUNJ" Burchill (kommentator)
Storbritannien Alex "⁠Machine⁠" Richardson - Caster (kommentator)
Storbritannien Harry "JustHarry" Russell - Caster (kommentator)
Storbritannien Hugo Byron - Caster (kommentator)

USA Mike "⁠DarfMike⁠" Winnick (kommentator)
Irland Dean Brown (kommentator)
Australien Josh "Dweg" Nathan (kommentator)
USA Jamie "TheEternalJay" Martin (kommentator)

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..