×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Artikel

Historien om Tuscan — den populäraste kartan som inte spelas

1
Det finns många gamla kartor till Counter-Strike men det finns nog ingen som folk pratar så mycket om som Tuscan. I flera år har spelare velat se en ny version av den gamla CPL_Mill-remaken och nu kan det äntligen vara påväg.
I början av Counter-Strikes historia var Cyberathlete Professional League, eller CPL som det mest är känt som, de största turneringarna i spelet. Detta gjorde såklart att det också var dessa som drog flest spelare och flest tittare. CPL var också lite originella med att de faktiskt skapade egna kartor till spelet, CPL_Mill, CPL_Fire och CPL_Strike. Dessa kartor blev snabbt populära men det fanns ett problem. CPL tillät inte andra arrangörer att använda kartorna.

För att komma runt detta gjordes det nya kartor som var baserade på samma layout. För CPL_Strike så skapades Mirage av svenska Michael "BubkeZ" Hüll, samma person som gjorde originalkartan. CPL_Fire fick inte lika mycket kärlek men CPL_Mill fick en stor remake av Colin "Brute" Volrath. Denna karta blev känd som Tuscan och blev snabbt en mycket populär karta. ESWC var snabba med att börja använda kartan och tillslut följde även andra turneringsarrangörer deras exempel.

CPL_Mill var föregångaren till Tuscan
CPL_Mill var föregångaren till Tuscan

Men när Valve släppte sin nya version av CS, Counter-Srike: Global Offensive så saknades både Mirage och Tuscan. Mirage kom tillslut in i spelet när Valve köpte rättigheterna men Tuscan har fortfarande varit ett mysterium. I en del onlineligor, speciellt ESEA, så sågs dock en annan version av kartan spelas, Mill. Detta var en slags blandning mellan klassiska CPL_Mill och Tuscan men fick inte allt för stor populäritet.

Redan i 2013 kom en port av Source-versionen in till spelet som Toscan och den gick att spelas på olika tjänster som Faceit och ESEA. Men alla väntade fortfarande på en officiell version av Brute, någon han hade lovat skulle stå klart redan till ESWC 2012. Men ESWC kom och det var tyst från Brute under ett väldigt långt tag. CEVO som arbetat med kartskaparen under ett tag sa att den skulle komma ut i juli 2013 men inte heller det hände.

Men i januari 2014 återvände Brute äntligen med nyheter. Det var också då han för första gången visade upp kartan för världen i ett par skärmdumpar. Nu började hypen växa rejält i CS:GO-världen men det tog fortfarande lång tid innan gemene man fick testa på den. Han sa då att mars såg ut att bli tiden som han skulle släppa kartan. Så blev dock inte fallet. Vintern, våren och även sommaren han passera innan en beta-version äntligen släpptes av kartan.

Nya Tuscan gick äntligen att spela
Nya Tuscan gick äntligen att spela

Kartan fick snabbt många nedladdningar från Steam Workshop och många var taggade på att äntligen få spela kartan igen. Många hoppades nu att den skulle få en plats i nästa Operation som var påväg. Det fanns dock många buggar och under den långa tiden det tog att släppa kartan så var den inte lika grafiskt imponerande som de kartor släppts under den tiden. Han fortsatte dock jobba på kartan och i 2015 släppte Brute sin slutgiltiga version av kartan.

Där tog det dock stopp. Den blev aldrig någon del av någon Operation och eftersom Valve nu styrde vilka kartor som spelades i större turneringar så var det inga arrangörer som plockade upp den. Efter detta har vi inte fått se någon ny version av kartan men både proffs och resterande delar av communityn har skrikit efter att Tuscan ska komma tillbaka. Och snart kan detta faktiskt hända. Brute har nu tillsammans med en annan kartskapare, catfood, börjat arbeta på en ny version av just Tuscan. Kartan ska vara i ett väldigt tidigt stadie av sin utveckling men det är fortfarande den första nyheten om kartan på flera år. Mer om detta går att läsa här.

*UPPDATERING 2022*
Kartan har nu släppts och går till och med att spela i matchmaking. Mer om det kan du läsa här!

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..