×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Tittarguide

Tittarguide: Så spelas Dreamhack Masters Spring Europa

1
På tisdag, 19 maj, startar Dreamhack Masters Spring igång. Vi kommer i denna artikel fokusera på den europeiska grenen av tävlingen. Med i turneringen hittar vi Sveriges två bästa lag, Fnatic och Ninjas in Pyjamas. Totalt 160 000 dollar står på spel i onlineturneringen.
Många turneringsarrangörer har påverkats hårt av Coronaviruset, COVID-19. Bland dessa hittar vi såklart Dreamhack som varit tvungna att flytta Dreamhack Masters online. Från början var planen att hålla turneringen i Kinnarps Arena under Dreamhack Summer. Nu har istället Dreamhack separerat turneringen i fyra delar, Amerika, Oceanien, Asien och Europa som vi kommer att fokusera på i denna artikel.

Turneringen har en prispott på 160 000 dollar där vinnaren får 54 000 dollar. Bland de deltagande lagen hittar vi båda Sveriges topplag, Ninjas in Pyjamas och Fnatic. Båda lagen deltog i Road to Rio där NiP såg ut att var det starkare laget med en femteplats. Ytterligare två svenska spelare är med i turneringen, Olof "olofmeister" Kajbjer från Faze Clan och Mikail "Maikelele" Bill från Godsent.

Upplägg och schema

De 16 deltagande lagen är uppdelade i fyra grupper med fyra lag i vardera. Alla grupper spelas i ett så kallat round-robin format, alla lagen i gruppen möter varandra en gång. Alla matcher i gruppspelet spelas i bäst-av-tre kartor. Slutspelet spelas i ett så kallas dubbelt slutspelsträd där det finns upper och lower bracket. De lagen som vinner vardera grupp går vidare till upper bracket medan de som placerar sig på andra- och tredjeplats går till lower bracket.

Tisdag 19 maj


Onsdag 20 maj


Torsdag 21 maj


Fredag 22 maj


Lördag 23 maj


Söndag 24 maj


Måndag 25 maj


Tisdag 26 maj


Onsdag 27 maj


Torsdag 28 maj


Fredag 29 maj


Lördag 30 maj


Slutspelsmatcher fylls in när gruppspelet är färdigspelat

Resultat

Här placeras färdigspelade matcher

Sändingsteam

Dreamhack har i skrivande stund inte gått ut med vilka som kommer kommentera och analysera turneringen. Något som dock står klart är att Fredrik "slop3" Wahlstedt kommer att sända åtminstone de svenska matcherna på svenska. Det går nog att förvänta sig ett gäng gäster som kommer att hjälpa till kommentatorn.

StorbritannienTwitch.tv/dreamhackcs
SverigeTwitch.tv/slop3
2020-05-30 19:25
I vårt andra avsnitt av En Sub Med så pratar vi med en av Sveriges nya stjärnspelare, Nicolas "Plopski" Gonzales Zamora från Ninjas in Pyjamas. I intervjun går vi igenom Plopskis karriär från mixlag till just Ninjas in Pyjamas. Vi pratar även om hur han var ett fan som gick till att spela i sitt favoritlag, lagets form just nu och mycket mycket mer.
2020-06-02 13:11
Under förra veckan gick Ninjas in Pyjamas med en nyhet som gjorde de flesta förvånade. De har valt att bänka Jonas "Lekr0" Olofsson och istället plocka in Hampus "hampus" Poser. Men vem är egentligen Ninjornas nya IGL? Här är allt du behöver veta om hampus.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..