×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Införartikel

Dreamhack Masters Malmö kan bli årets bästa turnering

1
Den första oktober, om cirka en och en halv månad, startar Dreamhack Masters Malmö. Turneringsserien återvänder till Malmö för första gången på två år och det ser nu ut att bli en av årets bästa turneringar, här är varför.
Dreamhack Masters har varit en av turneringsserierna under de senaste åren som har kunnat mäta sig mot hypen när det kommer till majors och ESL-turneringar. Både Faceit och Starladder har haft turneringar med lika mycket pengar men ändå är det något som inte har känts rätt. Dreamhack Masters har dock sedan den senaste Malmö-turneringen, 2017, tappat lite. De har på pappret haft bra platser och arenor för turneringarna men det har inte känts lika bra som i Malmö. Nu kommer turneringen tillbaka och det är en bra start på arrangemanget.

Förutom att Masters nu återvänder till Malmö så kommer kommer lagen att ha världsklass. Under Dreamhack Masters Dallas i maj/juni så saknades lag som Astralis och detta gjorde att turneringen inte kändes lika genuin som de tidigare upplagorna. Vi kommer under Dreamhack Masters Malmö, förutom världens just nu bästa lag, Team Liquid, att se nio av de tio bäst rankade lagen i världen. Endast Mousesports saknas på den listan och det är fortfarande en europeiskt kval som väntar.

Vi har nu en otrolig Arena i form av Malmö Arena för slutspelet, världens bästa lag och de två bästa svenska lagen, Ninjas in Pyjamas och Fnatic. Detta är dock inte det enda som gör turneringen så spännande. Dreamhack Masters Malmö hamnar i bra tid efter majorn, en månad. Majorn kan utspela sig på många sätt men alla kommer att bli spännande. Kommer Liquid att cementera sin era eller kommer en ny att startas? Om ett annat lag tar över kommer de under Blast Moskva och ESL One New York att kunna starta sin egna era som kan fastslås vid Malmö.

Enligt mig kommer dock mycket att spela roll i vilket format Dreamhack kommer att välja för turneringen. Under den senaste turneringen, Dreamhack Masters Dallas, användes samma format som för många ESL-turneringar, till exempel ESL One Cologne. Två grupper med åtta lag som spelas i ett GSL-format. Under tidigare turneringar, så som Masters Stockholm, användes dock fyra grupper med fyra lag i varje i ett GSL-format. I mitt tycke borde Dreamhack återvända till detta. Inte bara för att det, enligt mig, är ett bättre format men också för att skilja sig från mängden.

Detta kommer att vara turneringen som sätter ton på hösten och vintern av 2019. Vilka lag som kommer att kämpa om medaljer, vilka spelare som är bäst i världen och hur metan i spelet kommer att spelas, nästan fram till nästa majorn i maj nästa år. Dreamhack har aldrig svikit när det kommer till produktion eller annat i samma stil. Dreamhack Masters Malmö har en stor chans att bli årets bästa turnering.

Dreamhack Masters Malmö
FnaticNinjas in Pyjamas
G2 EsportsFaze Clan
AstralisTeam Vitality
ENCE EsportsOptic Gaming
NRG EsportsTeam Liquid
NorthFuria Esports
TylooUSANordamerikanskt kval
EuropaEuropeiskt kvalVärldenAsiatiskt kval

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..