×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Tittarguide

Tittarguide: Europeiska och östeuropeiska WESG-finalerna

1
Efter femton regionkval har det äntligen blivit dags att avgöra det europeiska slutspelet inför WESG 2017. Sexton olika nationer ska under fyra dagar göra upp om vem som bokar finalplatserna till huvudturneringen där över 6 miljoner kronor går till vinnaren.
För andra året i rad är World Electronic Sports Games tillbaka med ett ytterligare europeiskt slutspel som markerar slutsteget innan huvudturneringen i Changzou. Det intressanta formatet bärs fortfarande vidare i WESG-turneringen genom de nationsbaserade lagen som endast får innehålla spelare från samma nation.

Eftersom att många lag inte delar samma nation rakt av, har lag som Natus Vincere och Flipsid3 Tactics tvingas sammanfoga för att skapa enskilda lag för respektive nationer. Ett exempel på en sådan kombination är Denis “electronic” Sharipov som sätts i lag med Denis “seized” Kostin trots övergången från Natus Vincere. Svenska sidan ställer upp med Fnatic och Godsent som spelar med igenkända inhoppare i form av Ludvig "Brollan" Brolin respektive Hampus "hampus" Poser.

Deltagande lag

Grupp A

Godsent

Ukraine

North Academy

Noreg

Team Endpoint

Grupp B

BIG

Nemiga Gaming

Quantum Bellator Fire

Space Soldiers

Wololos

Grupp C

Belgium

Envy

Gameagents

Russia

Virtus.pro

Grupp D

AGO Esports

Fnatic

Fragsters

Limitless

Resistance

Upplägg och schema

Samtliga lag har blivit uppdelade i fyra grupper där varje grupp innehåller fem lag. Dessa lag kommer att spela mot varandra i ett round robin-format, där vinnaren av gruppen går vidare till final, två av lagen till första omgången av en sextondelsfinal samtidigt som de kvarstående två lagen elimineras.

Gruppvinnarna kommer att gå vidare direkt till kvartfinal samtidigt som att grupptvåan och grupptrean kommer att placeras in i sextondelsfinal med undantag för de lagen som gått direkt vidare till kvartsfinal. Vinsten i gruppen kommer därför att gynna då man får en fribiljett och behöver inte spela en ytterligare match i sextondelsfinalen.

Slutspelsfasen följer ett enkelt slutspelsträd, bäst av tre kartor. Efter att semifinalerna spelats kommer de två förlorande sidorna att mötas i en match om tredjeplatsen, innan vi äntrar turneringsfinalen mellan vinnarna.

Observera att de laguppställningar som presenteras i matchgrafiken kan skilja sig mot den faktiska uppställning som lagen har. För att se korrekt uppställning, se sammanställningen längre upp.

Torsdag, 23 november


Fredag, 24 november


Lördag, 25 november
Åttondelsfinaler


Kvartsfinaler


Söndag, 26 november
Semifinaler



Match om tredjepris


Turneringsfinal

Prisfördelning

Det ligger totalt 92 500 dollar, motsvarande cirka 750 000 kronor, i prispotten för herrportionen av evenemanget. Utöver detta så kommer de tolv toppande lagen att avancera till WESG:s huvudturnering, där de får chansen att spela om 1.5 miljoner dollar, motsvarande cirka 12 500 000 kronor.

1. Europa TBD — $40,000 (cirka 335 000 kronor) + plats i huvudturneringen
2. Europa TBD — $20,000 (cirka 165 000 kronor) + plats i huvudturneringen
3. Space Soldiers — $10,000 (cirka 85 000 kronor) + plats i huvudturneringen
4. Fnatic — $6,500 (cirka 55 000 kronor) + plats i huvudturneringen
5-8. Team Envyus — $4,500 (cirka 37 000 kronor) + plats i huvudturneringen
5-8. Belgium — $4,500 (cirka 37 000 kronor) + plats i huvudturneringen
5-8. AGO Esports — $4,500 (cirka 37 000 kronor) + plats i huvudturneringen
5-8. Wololos — $4,500 (cirka 37 000 kronor) + plats i huvudturneringen
9-12. Noreg — plats i huvudturneringen
9-12. Limitless — plats i huvudturneringen
9-12. Russia — plats i huvudturneringen
9-12. BIG — plats i huvudturneringen
13-16. Team Endpoint
13-16. Quantum Bellator Fire
13-16. Virtus.pro
13-16. Resistance
17-20. North Academy
17-20. Nemiga Gaming
17-20. Gameagents
17-20. Fragsters

Sändningsteam

Sändningsteamet under de europeiska slutspelen kommer att bestå av personligheter med erfarenheter från båda regionerna av ESL Pro League. Internt används även Starladder kommentatorerna som agerar i en trio med Tom "Tombizz" Bissmire i framkant. Eftersom endast fyra kommentatorer på plats förväntas ingen analysbord vara närvarande då de förmodligen sparas till huvudturneringen. Turneringen kommer att sändas online via Twitch och går att följa genom huvudstreamen och den sekundära streamen.

Storbritannien Tom "Tombizz" Bissmire
Storbritannien Harry "JustHarry" Russell
Storbritannien Hugo Byron
Kanada Conner "Scrawny" Girvan




0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..