×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Fragbite arrangerar Sveriges första esportliga i schack: "Riktigt kul för svensk schack"

2
Nu startar Fragbite och Svenska Schackförbundet den första svenska esportligan i schack.
Efter en lyckad smygstart i vintras står det nu klart att Fragbite tillsammans med Svenska Schackförbundet drar igång den första säsongen av esportligan Svenska Schackligan. Ligan är en unik satsning på svensk onlineschack och är schemalagd att dra igång redan om några veckor i maj.

Premiärturneringen som hölls december i vanns av Sveriges högst rankade schackspelare Nils Grandelius. Inför säsongsstarten av Svenska Schackligan är Grandelius riktigt taggad.

— Jag gillar idén och jag tycker att det här blir riktigt kul för svenskt schack. Det är också bra att Svenska Schackligan spelas med regelbundenhet – då blir det seriöst och mer värt, säger han.

— Onlineschacket är på klar uppgång och Svenska Schackligan ligger helt rätt i tiden. Det är riktigt roligt att svenska schackspelare får chansen att vara med om detta, säger Nils Grandelius.

Under året kommer Svenska Schackligans högstadivision att sändas live på Twitch med August Lindmark och Twitch- och schackprofilen Anna Cramling som programledare och expertkommentator.

Svenska Schackligan kommer att spelas över hela året och ha divisioner öppna för spelare på alla nivåer, från nybörjare till proffs. Mer information om hur du deltar och vilka tävlingsformat som gäller för premiärsäsongen hittar du på Svenska Schackligans hemsida.

Artikelbild: Pressbild/Svenska Schackligan

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..