×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Nils Grandelius tar hem Svenska Schackligans lanseringsturnering

1
Storfavoriten höll för favoritskapet och lyckades vinna Svenska Schackligans lanseringsturnering.
Under gårdagen spelades lanseringstävlingen av Fragbite och Sveriges Schackförbunds nya schacktävling Svenska Schackligan. Den stora förhandsfavoriten Nils Grandelius höll för favoritskapet och tog hem segern i turneringen.

Grandelius väg till vinsten gick genom två till synes bekväma 3-0-segrar mot Jonathan Larsson och Erik Blomqvist i kvarts- och semifinalen. I finalen stötte dock favoriten på rejält motstånd i form av Kaan Kücüksari.

I fyra partier lyckades Kücüksari hålla jämna steg med Grandelius men i de två sista partierna höjde sig förhandsfavoriten ett snäpp och lyckades spela hem segern i turneringen.

Veckans lanseringstävling kan ses som en liten förhandstitt på vad som komma skall. Planen är att Svenska Schackligan under 2022 kommer tillbaka med ett mer omfattande ligaspel.

Artikelbild: Lars OA Hedlund/Sveriges Schackförbund

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..