×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Fragbite startar schackliga: "Fått jättefina reaktioner"

1
Ligan, som fått namnet Svenska Schackligan, är tänkt att starta under hösten.
Fragbite och Sveriges Schackförbund kommer att gemensamt starta en esportliga i schack. Nyheten, som släpptes under gårdagen, har fått stor uppmärksamhet och mötts av fantastisk respons.

— Det är jättekul att så många är intresserade av den här satsningen. Vi har fått jättefina reaktioner från alla möjliga håll, säger Fragbites vd Daniel Pereaux.

Schack som esport har fått ett rejält uppsving under den senaste tiden. Netflix-succén The Queen's Gambit kombinerat med ökat onlinespelande under pandemin har lett till att schackprofiler synts mer och mer på streamingplattformen Twitch. Från svenskt håll kan schackspelaren Anna Cramling, som har över 160 000 följare på Twitch, nämnas.

Alla detaljer kring Svenska Schackligan är ännu inte helt färdiga. Planen är att ligan ska innehålla flera divisioner, varav den högsta ska vara för Sveriges bästa spelare, och starta någon gång under hösten.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..