×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Övrigt

Storlaget lämnar Ryssland efter invasionen: "Det enda rätta att göra"

1
Team Spirit förflyttar verksamheten från Moskva till Belgrad av praktiska och etiska skäl kring den ryska invasionen i Ukraina.
Ryska esport-organisationen Team Spirit tvingas flytta verksamheten till Serbiens huvudstad Belgrad till följd av den ryska invasionen i Ukraina.

Organisationen gick ut i ett pressmeddelande på Twitter med beslutet och kommenterade att planerna på expandering i Moskva ges upp av praktiska och etiska skäl.

Planen lyder att förflytta anställda och spelarlag till det nya kontoret i Belgrad i hopp om att förbättra tillgängligheten för de ryska och ukrainska anställda som påverkas av den rådande situationen i Ukraina.

"Tillgängligheten i esport har alltid varit unikt. Vart du än bor, vad du än gör, vad du än tror på så har dörrarna till esporten alltid varit öppna för dig. Dock förändras allt, och en av förändringarna är den pågående situationen mellan Ryssland och Ukraina där många av våra spelare och anställda kommer från. Med omständigheterna, av både praktiska och etiska, känns ett beslut att förflyttas som det enda rätta."

Det är i nuläget oklart hurpass permanent förflyttningen av organisationen är men ska enligt uppgifter i nuläget ha ca 60% av verksamhetens rosters och anställda placerade i Belgrads nya kontor och bootcamps.

Till följd av den ryska invasionen i Ukraina har ett flertal organisationer och arrangörer stängt ute ryska lag och spelare på grund av sanktioner. Team Spirit har hittills varit varit opåverkade av de flesta sanktioner.

Artikelbild: Pressbild/Team Spirit

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..