×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Personalflykt från Twitch och Youtube: "Kommer bli svårt att ersätta"

1
Över 60 anställda har sagt upp sig hittills i år.
Enligt rapporter har både streamingjätten Twitch och Youtube Gaming upplevt att många anställda säger upp sig. Det är många i lednings-nivå som lämnat, vilket skapar oro bland industrins analytiker.

Det började bli skakigt redan i januari i år, då Ryan "fwiz" Wyatt lämnade sin plats som Head of Gaming på Youtube Gaming. Ledningsgruppmedlemmarna Jamie Byrne och Heather Rivera följde i samma fotspår, ihop med andra medlemmar. Att Fwiz lämnat är särskilt oroväckande, då han i många år varit en stor drivkraft i Youtube Gamings utveckling. Streaming-sidans tittarsiffror har även gått ner det senaste året, och några tror att sidan kommer stagnera väldigt snart.

På Twitch sida var det Marcus “DJ Wheat” Grahams avgång som ledare för Creator Development som oroat många. Ihop med honom lämnade COO Sara Clemens och Chief Content Officer Michael Aragon, vilket har solidifierat CEO:n Emmett Shears plats ännu mer. Under förra året lämnade fler än 300 anställda streamingjätten, och i år är det redan runt 60 som följer i samma spår.

Shear är enligt före-detta anställa den största anledningen till varför så mycket personal lämnar. Han fokuserar mer på att tjäna pengar på streamers, istället för att lyssna på användarnas åsikter. Bolaget har även anställt många nya personer som inte har någon personlig koppling till streamingvärlden, utan kommer främst från sociala medier såsom Twitter och Facebook.

Då många anställda kvar på Youtube Gaming och Twitch är missnöjda med hur sidorna sköts förväntas ännu fler säga upp sig inom en snar framtid om det inte sker förändringar.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..