×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

LISTA: Här är svenska esport- och gamingstjärnorna som satsat på musik

1
Är det lika lätt att göra musik som det är att skjuta HS? Detta är en fråga som ett par svenskar kanske har ställt sig när de släppt musik. I denna artikel kikar vi på de svenska stjärnor som på något sätt satsat på musik.
Det finns många kändisar som spelar datorspel. Allt från Viktor Leksell som är ett stort fan av CS till Basshunter som byggde en karriär på låtar om DOTA och IRC. Men hur är det egentligen från andra hållet? Finns det några svenska esport- eller gamingstjärnor som lyckats utanför vår fina lilla bubbla? I denna artikel tar vi därmed en kik på de stjärnorna som testat sig på musikens värld.

Emilia Hult




Emilia Hult skapade en karriär som en streamer som kunde panga relativt hårt på CS. Men under förra året överraskade hon många med att hon släppte en låt. Det är en låt med influencer av trap beats, något som blivit mer och mer populärt för varje år som går.

Tobias "tejbz" Öjerfalk


Den första riktigt stora svenska Youtube-stjärnan var tejbz. Med sina kommentarsspår över Call of Duty gjorde han sig känd över hela världen. Från en studentlya i Piteå släppte han efter detta sin första låt om sin egna catchphrase "To Tha Face". Musikvideon är fortfarande hans mest visade klipp med nästan 3,5 miljoner visningar. Han släppte året efter detta ytterligare en låt under namnet: "That's what she said".

Yacine Laghmari




Yacine startade sin karriär som CS:GO-streamer under namnet yzn. Han blev snabbt populär genom sin skill men även sin humor. Han testade ett tag att satsa på en karriär som CS-spelare men det gick inte allt för bra. Allt förändrades när Riot Games släppte Valorant. Nu är han del av ett av Europas bästa lag, Guild. Men han levererar inte bara bangers på servern utan även i studion.

Jonas "Sp4zie" Ring


Sp4zie gjorde sig känd genom sin Youtube-kanal där han laddade upp klipp om League of Legends. Han blev otroligt populär inom spelet och man kunde se allt från kommentatorer till proffs referera till hans videos. Nu har han gått mer åt streamerhållet och släppt League of Legends. Men något man inte kan glömma är hans låt Legendary AD-Carry.

Igor Bornebusch


Igor Bornebusch var under ett tag en av Sveriges populäraste CS:GO-streamers under namnet TheCourtCast. Under hans streams kunde man ofta se han sjunga om spelet. Ett av dessa skickades till och med in till Idol vilket Anders Bagge, Laila Bagge och Alexander Bard tyckte var väldigt roligt. Nu förtiden är han manager för GamerLegion som har spelare som Sean "eraa" Casido Knutsson och Alfred "RuStY" Karlsson.

Mikail "Maikelele" Bill


Här kanske vi sträcker lite på konceptet "satsat på musik". Men det skulle vara tråkigt om vi inte nämnde Maikeleles skills i beatbox. Den svenska AWP-stjärnan har inte bara droppat sjuka rundor under sin tid i lag som Ninjas in Pyjamas eller Faze Clan utan han har även droppat sjuka beats.

André "rich" Åkerblom


För att avsluta artikeln så måste vi nämna en riktig Fragbite-legendar, André "rich" Åkerblom. rich blev en populär profil på vår blåa hemsida på grund av hans enorma CS-kunskap men också härliga personlighet. Men det var inte bara CS han kunde utan även musik. Han gjorde en inkognito-ansökan till Fragbite-Idol under namnet Endy där han gjorde en cover av Veronica Maggios låt "17 år". Denna fick vi också en akustisk version av under Fragbites 10-årsdag.


Artikelbild: Sebastian Ekman/Dreamhack, Sony Music Entertainment, bilden är ett montage.

Vem har gjort bäst låt?

23 personer har röstat
Du måste vara inloggad för att delta i den här undersökningen.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..