×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Intervjuer

Emilia Hult om livet som streamer: "Under mina år har jag fått ta mycket skit"

-1
Under tre år har Emilia "EmiliaHult" Hult sänt live via Twitch. Under två år har hon haft det som heltidsjobb. Hon lever livet många drömmer om, men hur tog hon sig dit och vad krävs för att ta sig till toppen? Vi tog ett snack med den världskända underhållaren.
När Emilia "EmiliaHult" Hult var liten fick hon ett Xbox av sin pappa, vilket inte bara fick liv i hennes intresse för spel utan även blev en språngbräda till en fartfylld karriär som streamer. När hon bytte mellan sina Xbox-spel, som var 64 till antalet, visste hon inte hur hennes framtid skulle se ut. Det gjorde hon inte heller när hon senare köpte en dator och började spela League of Legends. I jakten på bättre förståelse kring spelet sökte hon sig till Twitch och insåg snart att hon, som privatperson, kunde starta en kanal på plattformen. Det var precis vad hon gjorde.

Emilia spenderar mycket tid med pojkvännen. Bildkälla: Privat
Emilia spenderar mycket tid med pojkvännen. Bildkälla: Privat

Under den första tiden sände Emilia live när hon spelade League of Legends, men hon fick snart upp ögonen för Counter-Strike: Global Offensive. När hon sände sina matcher i CS:GO nådde hon en ny publik och hennes stream tog fart på riktigt. Idag bor Emilia i Stockholm tillsammans med sin sambo, Nicolai "device" Reedtz, och har sedan två år tillbaka haft streaming som ett heltidsjobb. Hon och Nicolai delar intresset för datorspel vilket innebär många timmar framför skärmen.

— Vi har också ett stort intresse för träning vilket gör att vi kombinerar många timmar framför datorn med aktiv träning på fritiden, en bra balans helt enkelt som fungerar helt klockrent. Man kan kombinera träning och aktivt liv med gaming, förklarar Emilia för Fragbite.

Streamingkarriären har dock inte alltid varit en dans på röda rosor för den unga underhållaren, utan det har även funnits svåra stunder. Bland annat har hon fått stå ut med personliga angrepp och typiska fördomar. Hon menar dock att det det stärkt henne som människa och hon tar inte längre åt sig av hatet.

— Under mina år har jag fått ta mycket skit, allt från fördomar till personliga angrepp. Det är tufft men samtidigt har det gjort mig starkare som person. I början av min karriär tog jag åt mig av allt. Idag har jag lärt mig att förstå vad som är viktigt här i livet. Folk som sitter och trycker ner andra på nätet bakom en skärm med intension att skada, det är bara pinsamt och oerhört äckligt, inget jag vill lägga ner min energi eller tid på, berättar Emilia.

Emilia har tidigare streamat för Godsent och modellerat för Fnatic. Bildkälla: Fnatic
Emilia har tidigare streamat för Godsent och modellerat för Fnatic. Bildkälla: Fnatic

När vi frågar Emilia om sitt bästa minne från sin karriär säger hon att det inte finns något specifikt. Hon förklarar sedan hur hon överväldigas varje gång hon åker på event och får chansen att träffa sina tittare. Det bästa ögonblicket är varje gång hon inser att den röda siffran på hennes twitchkanal faktiskt är fysiska människor.

För den som vill satsa på en karriär som streamer är hennes bästa tips att bara göra det. Att våga visa tittarna vem du är och skapa ett community av härliga människor är nummer ett. Hon lägger även till att det, i och med den tuffa konkurrensen, är viktigt att ha sin egen touch. Vad är roligt och unikt med just dig? "Krydda lite extra och bara KÖR", menar Emilia är det bästa sättet att ta sig långt.

"Till min stream ska du komma om du vill bli bemött av ett gäng underbara människor i min chatt, ett halvdant gameplay, många skratt med en touch av salt. Kom och kika nästa gång jag är live så får du se"

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..