×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Meta

Här är de åtta första hjältarna till Riots FPS-spel Valorant

1
Tidigare under dagen släppte Riot Games ny information till sitt nya FPS-spel som kommer att gå under namnet "Valorant". Nu har även Polygon gått ut med information om de första åtta karaktärerna i spelet. Här är allt du behöver veta.
Valorant kommer att vara ett taktiskt FPS-spel som ser ut att ta element både från Counter-Strike och Overwatch. Likheter med CS kan ses i hur vapnena funkar och att de även måste köpas. Från Overwatch kan man se likheter i de hjältar som spelet har, Agents som de kommer att heta i Valorant. Nu har även information om de första åtta hjältarna kommit. Detta enligt Polygon som ska ha fått en förhandsvisning av spelet hos Riot Games.

Likt Riot Games andra spel, League of Legends, så kommer varje "Agent" att ha fyra stycken olika förmågor. En som är gratis varje runda (Signature Ability), två som kan köpas och en ulti som laddas upp genom kills. Det finns nu information om åtta av dessa agenter men det kommer troligtvis att finnas flera när spelet släpps i sommar.

PHOENIX

Bild: Riot Games
Bild: Riot Games


Först ut är agenten Phoenix. Som namnet pekar på så har agenten en stark koppling till eld.

Hot hands: Kasta en eldboll som exploderar efter en liten fördröjning eller när den träffar marken. Det blir område av eld som skadar motståndare och healar dig.

Blaze: Gör en vägg av eld som blockerar synfältet och skadar spelare som går igenom. Vägen går även att böja när man lägger ut den genom att hålla i mus 1.

Signature Ability — Curveball: Kasta ut en lysraket som exploderar i ljus efter en liten fördröjning (likt en flash i CS). Även denna går att böja till vänster eller höger

Ulti — Run it Back: Markera din position. Om du dör medan förmågan fortfarande är igång kommer du att återupplivas på positionen du markerade med fullt HP.

SOVA

Bild: Riot Games
Bild: Riot Games


Näst på tur är Sova som ska vara en agent med fokus på effektivitet och precision. Han har en pilbåge och kan "scouta" motståndare.

Shock Bolt: Skjut en explosiv pil som gör skada vid kollision.

Owl Drone: Kör ut en styrbar drönare som kan skjuta en pil. Blir någon träffad av pilen visas deras position.

Signature Ability — Recon Bolt: Skjut en pil som kan visa motståndare bakom väggar, så som Hanzo i Overwatch

Ulti — Hunter's Fury: Skjut tre stycken "energy blasts" upp i luften som sprider sig över hela kartan. Varje motståndare som blir träffad tar tung skada och blir markerade.

SAGE

Bild: Riot Games
Bild: Riot Games


Sage är en karaktär som redan har läckt lite. Det är också en av de karaktärerna vi fick se i det första klippet som släpptes. Hon har redan jämförts mycket med Mercy från Overwatch då hon kan återuppliva medspelare.

Slow Orb: Kasta ut en sfär som motståndare som går i kan bli slowade, stunnade och även gör ljud i.

Barrier Orb: Skapa en vägg som inte går att ta sig igenom. Högerklicka för att rotera väggen innan du placerar den.

Signature Ability — Healing Orb: Heala en medspelare eller dig själv till fullt HP över ett par sekunder

Ultimate — Resurrection: Återuppliva en medspelare till fullt HP

JETT

Jett är en snabb agent som kan ta risker som ingen annan. Det är en karaktär som verkar vara rätt så lik Tracer från Overwatch.

Cloudburst: Kasta ut ett moln av rök som skymmer sikten. Det går även att skruva molnet i luften.

Updraft: Hoppa upp högt i luften och sväva lite.

Signature Ability — Tailwind: Dasha iväg fort i det hållet du rör dig åt, hoppa åt sidan praktiskt taget.

Ulti — Blade Storm: Beväpna dig med flera kastknivar som gör hyfsad skada till kroppen och dödar i huvudet. Om du dödar någon med en kastkniv återställs alla kastknivar. Vänsterklick för att kasta en kniv och högerklick för att kasta alla som en burst.

VIPER

Viper är en agent som har fokus på gift och kemikalier. Karaktären kommer att ha något typ av bränsle för att använda sina förmågor. Mer information om detta bränsle finns dock inte än.

Snakebite: Skjut iväg en projektil som som exploderar till en pöl av syra som skadar

Poison Cloud: Kasta en gasbomb som släpper ut ett moln av gas över tiden, detta kostar bränsle. Gasbomben kan plockas upp och kastas på nytt efter en kort cooldown.

Signature Ability — Toxic Screen: Skapa en lång linje av gasbomber som skapar en vägg av giftig gas. Även detta kostar bränsle.

Ulti — Viper's Pit: Skapa ett stort moln av giftig gas. Molnet finns kvar så länge som Viper är inne i det. Motståndare inne i molnet blir "highlightade" för Viper.

CYPHER

Nästa agent är Cypher. Detta är en agent som har förmågor med mycket fokus på information. Om ett lag har en Cypher kommer det att vara svårt att gömma sig.

Gratis förmåga — Trapwire: Placera en snubbeltråd mellan två väggar. Motståndare som går igenom tråden kommer att synas för Cypher.

Cypher Cage: Kasta ut en fälla. Om du aktiverar fällan kommer det att komma en bur som saktar ner motståndare som går igenom den. Du kan även spränga en sån här fälla.

Signature Ability — Spycam: Sätt ut en kamera som du kan kolla på när du vill. Från kameran kan du också skjuta ut en spårningspil.

Ulti — Neural Theft: Extrahera information från en död motståndare. Detta visar upp vart dens levande lagkamrater befinner sig.

BRIMSTONE

Brimstone är en agent som har fokus på sina förmågor som kommer från luften.

Incindiary: Kasta en eldgranat, likt en molotov i CS:GO

Stim Beacon: Välj en plats. Alla som är nära den platsen skjuter snabbare

Signature Ability — Sky Smoke: Använd din karta för att kalla in en dimridå som skymmer sikten.

Ulti — Orbital Strike: Kalla in en "orbital strike", praktiskt taget skott från luften som gör mycket skada.

OMEN

Omen jagar i skuggorna. Han teleporterar sig, kan göra sin motståndare blinda.

Paranoia: Skicka ut en "skugga" av dig själv, så som Mirage kan göra i Apex Legends.

Shadow Walk: Teleportera en kort distans.

Signature Ability — Dark Cover: Kasta ut en sfär som exploderar ut till en större sfär av skugga. Kan laddas upp för att bli större.

Ulti — From the Shadows: Välj vart som helst på kartan och teleportera dig dit. När du kommer fram är du först en skugga som återvänder till sin originalplats om den blir dödad. När teleporteringen är klar är du odödlig en kort stund.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..