×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

swag avslutar CS:GO-karriären — kommer att satsa på Project A

1
En spelare som sågs som den mest lovande amerikanska CS-spelarna har nu valt att avsluta sin professionella karriär. Spelaren som sedan 2015 varit avstängd från Valve-sponsrade turneringar kommer nu istället att satsa på ett spel som inte ens är släppt, Project A.
Det var många som såg Braxton "Brax" Pierce som en av, om inte den, bästa spelarna i Nordamerika. Den unga talangen gjorde ett namn för sig i Complexity Gaming. Laget lyckades ta sig ända till semifinal i den första majorn, Dreamhack Winter 2013, där de tillslut föll mot turneringens vinnare, Fnatic. Även i nästa major, ESL EMS One Katowice, tog sig laget till slutspel där de föll mot Ninjas in Pyjamas.

Efter detta gjorde swag ett oväntat lagbyte där han gick till konkurenterna iBUYPOWER. Laget började direkt imponera genom att vinna turneringar i USA. Det fick det lite svårare internationellt men kunde tillslut ta sig till final i en större internationell turnering, Faceit League - Season 2. Där föll de dock mot svenska Fnatic. Många såg nu laget som Nordamerikas starkaste och swag sågs också som den bästa spelaren.

Det blev dock ingen drömkarriär för den unga talangen. I början av 2015 kom beskedet från Valve. Sju stycken personer hade blivit avstänga från alla Valve-sponsrade turneringar på grund av matchfixing. Bland dessa sju spelare var swag. De flesta turneringsarrangörer följde Valves exempel och stängde av spelarna. Ett år senare följde även Valve upp på detta och förklarade att spelarna var avstänga permanent.

Tillslut började vissa turneringsarrangörer släppa på sina regler och lät de spelarna tävla igen. De fick dock aldrig spela en major någonsin igen. Vissa spelare bytte spel. Både Keven "AZK" Lariviere och Joshua "steel" Nissan testade på Overwatch med mindre framgångar. Medan spelare som swag fortsatte spela i lag precis under toppskiktet i USA.

Nu har dock swag officiellt valt att sluta spela CS:GO professionellt. Han berättar i ett inlägg på Twitter att han nu istället kommer att satsa på Riot Games nya FPS-spel, Project A. Det är inte mycket som som har visats av det nya spelet men enligt den tidigare spelaren och numera kommentatorn, Henry "HenryG" Greer, så är spelet det bästa han har spelat sedan CS:GO.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..