×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Norden

Ninjas in Pyjamas CEO: "Många misstag gjordes från 2013 till 2016"

1
I en intervju med norska Dagens Næringsliv förklarar Ninjas in Pyjamas CEO, Hicham Chahine, att han inte varit involverad i organisationen innan 2016. Han pekar flera gånger på den tidigare ledningen och menar att han städat upp efter att han tog över.
I slutet av juli talade Robin "Fifflaren" Johansson ut om sin tid i Ninjas in Pyjamas till Richard Lewis. Fifflaren har tillsammans med ett flertal andra tidigare NiP-anställda gått hårt mot organisationen den senaste månaden. De anklagar NiP för uteblivna löner och prispengar samt saknade och dåliga kontrakt. Den nuvarande CEO:n Hicham Chahine har tidigare publicerat ett uttalande via NiP:s webbsida där han pekar på den tidigare ledningen, men har sedan dess varit tyst. I en intervju med norska Dagens Næringsliv fortsätter CEO:n att peka mot den tidigare ledningen samt menar att han arbetat hårt sedan han tog över 2016 för att städa upp inom organisationen och dess problematiska förflutna.

Många misstag gjordes från 2013 till 2016. När vi tog över ledningen för företaget tog vi tag i detta och städade upp det vi visste om. Vad vi inte visste kommer nu fram. Det är bra, så vi kan få det, säger Chahine till DN.

Chahine kom in som investerare 2014 och menar att han inte hade någon direkt inverkan förrän han tog över ledningen två år senare. Detta är något Fifflaren anser är en lögn och menar att Chahine var en central del av organisationen redan innan sin ingång som investerare. Som följd av Chahines intervju med DN har Fifflaren publicerat två bilder föreställande mejltrådar från 2014 där den nuvarande CEO:n framkommer som en ledande faktor inom NiP. Han menar även att Chahine var involverad redan 2013, innan investeringen gick i kraft, och detta bekräftar CEO:n till DN. Han bekräftar att han träffade laget 2013, men menar att det är fel av Fifflaren att skylla saker som skedde då på den nuvarande ledningen.

Chahine förklarar för DN att han, innan han tog över 2016, fick förfrågan om sin input gällande vissa projekt. Där bland större projekt så som etablerandet av Xtrfy. Han har även försökt ta initiativ som minoritetsägare i företaget genom åren vilket, enligt honom, vinklats till engagemang före 2016. Han anser att han litade på fel personer och hade förtroende för människor som han inte borde haft under den tiden.

Jag gjorde investeringarna när jag var väldigt ung och oerfaren, det var första gången jag var engagerad i människor vars naivitet har kostat mig dyrt. Jag har lärt mig mycket av vad jag har gått igenom med dem.

Enligt Chahine har nio tidigare anställda tagit kontakt med honom för att lösa tidiga problem varav sex av fallen ska vara lösta. Det återstår fortfarande tre ärenden som landat på hans bord under de senaste dagarna. Han menar även att det finns några mindre problem, så som frivilliga som hjälpt till med organisationens sociala medier och grafik som i efterhand inte känt sig så pass högt värderade som de egntligen borde varit.

Han erkänner att det har hänt att folk arbetat för NiP utan kontrakt, speciellt när företaget skapades. Det har även skett nyligen varav två fall lyfts, men Chahine menar att kontraktet har funnits men inte från den första arbetsdagen. Dessa fall ska ha tagits om hand och personerna i fråga har blivit betalda för sitt arbete. En sådan konflikt kretsar kring danska Michelle Knudsen som tog problematiken hela vägen till Kronofogden. Till DN bekräftar både Knudsen och Chahine att de är i kontakt för att försöka hitta en lösning. CEO:n uppmanar även en annan tidigare anställd, Kevin Mikkelsen, att kontakta honom för att finna en lösning. Mikkelsen sida av det hela går att läsa via Twitter.

Chahine vill även att Fifflaren kontakta honom i jakt på en lösning och vill att NiP står bakom garantin att organisationen skulle stå för skatteinbetalningen för spelarna. Enligt Fifflaren har han fått 40 000 kronor, men restskatten låg på 69 000 kronor. Han har tidigare publicerat att Chahine kontaktade honom i samband med att han ville gå ut med sin NiP-historia, detta går att läsa här.

Jag vill fortfarande stå bakom garantin. Finns det något kvar att göra så är det för honom som för andra att bara ta kontakt. Jag kontaktade Robin samma dag som han offentliggjorde att han ville prata om sin tid i NiP. Han svarade inte på meddelandet och har inte heller kontaktat oss på något annat sätt efteråt. Vi finns här om Robin svarar eller kontaktar oss för att lösa situationen på bästa möjliga sätt, förklarar Chahine.

När det kommer till investerare menar Chahine att kapitalanskaffningen inte påverkats av dramat kring organisationen. Enligt honom känner alla till organisationens historia och de informerar väl om det hela samt fokuserar på att städa upp eventuella avikelser.

Detta är en sammanfattning av en intervju med Ninjas in Pyjamas CEO Hicham Chahine som publicerats i norska Dagens Næringsliv. Originalartikeln ligger bakom en så kallad "paywall" som tvingar användare att betala en viss summa för att få tillgång till den. Vill du läsa intervjun i sin helhet (på norska) så går det att göra för ett antal kronor här.


Artikelbild: Fartein Rudjord (höger)

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..