×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Världen

Fortnite går upp med 55 miljoner tittare — här är januari på Twitch

1
Epic Games populära battle royale-titel Fortnite visar sig starka i januari månad medan Counter-Strike: Global Offensive tappar 39,78 miljoner tittare jämfört med förra året.
Twitch fortsätter att vara världens främsta streaming-plattform och det i flera kategorier. Plattformen använder sig av ett system där streamers kan välja vilken kategori de ska ligga under, detta baserat på vilket spel som streamern sänder vid vilket tillfälle. Nu är siffrorna för januari 2019 inne och de ser både starkare och svagare ut än förra året.

Så här såg januari 2018 ut på Twitch.
Så här såg januari 2018 ut på Twitch.

I januari 2018 toppade League of Legends listan över de mest tittade Twitch-kategorierna med hela 79,31 miljoner tittare. De låg ungefär fyra miljoner tittare över Counter-Strike: Global Offensive, som hade 65,73 miljoner tittare, ett nummer dom drogs upp på grund av den tidigare majorturneringen i spelet. IRL låg på en stark sjätteplats med hela 36,76 miljoner tittare, ett nummer som skulle komma att öka med 29,19 miljoner under 2019. Längst ner på topp 10-listan låg Monster Hunter World med 11,05 miljoner tittare.

Så här såg januari 2019 ut på Twitch.
Så här såg januari 2019 ut på Twitch.

Det här året har League of Legends tappat förstaplatsen till Epic Games populära battle royale-spel Fortnite som tagit över tronen med 94,12 miljoner tittare. Detta innebär att Fortnite ökat sitt tittarantal med 55,12 miljoner tittare sedan förra året. Även LoL har ökat, med 6,76 miljoner tittare, trots att de fallit till en andraplats. Monster Hunter World syns inte till på topplistan, istället har FIFA 19 smugit sig in med 16,49 miljoner tittare. Samtidigt har CS:GO tappat 39,78 miljoner tittare, men detta är som tidigare nämnts möjligtvis på grund av att de i januari 2019 inte hållt någon större turnering jämfört med förra årets Eleague Major Boston.

Om Fortnite fortsätter att toppa inför 2020 är oklart, då Respawn Entertainments Apex Legends redan börjat knappa in på titeln. Detta kan ha att göra med att många professionella Fortnite-spelare valt att streama Apex Legends på grund av ett bevisat missnöje mot de senaste uppdateringarna i Epic Games populära titel.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..