×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Blogginlägg

Clash of the Titans

1
Blizzards beslut att lägga regionsfinalerna för WCS på samma helg som The International 3 är anmärkningsvärt. I ena ringhörnan har vi Valve med en jätteturnering som har hela 17 miljoner kronor i prispengar. I den andra hittar vi Blizzard med sitt WCS-skepp. Om än det i det senare fallet inte handlar om själva slutfinalerna för den andra säsongen kan vi ändå anta att intresset för regionsfinalerna är stort. Hur illa är det då att de båda evenemangen ligger på samma datum?

Det finns två sidor att analysera. Det intressemässiga, som kretsar kring den konflikt som uppstår när e-sportentusiaster ska välja vad de ska titta på under den där helgen i augusti. Den andra är rent teknisk. Hur ska Twitch klara det tryck som detta förmodligen kommer att innebära?

Rent generellt skulle jag inte påstå att det varken är konstigt eller egentligen dumt att dessa två evenemang ligger på samma helg. Det är trots allt två olika titlar. Dessutom är TI3 en jätteturnering medan det i WCS handlar om regionsfinaler, inte de stora världsfinalerna. Men... Det oroväckande handlar om hur Blizzard har valt dessa datum trots att de långt i förväg har varit medvetna om att Valve lagt The International 3 till just den helgen. Ifall Blizzard verkligen månar om e-sporten som helhet, och inte bara sin egen speltitel, skulle de ha varit mer angelägna om att lägga regionsfinalerna på ett bättre datum. Ska jag kommentera detta beslut rent emotionellt tycker jag att det är ett förjävla dåligt val som riskerar att ytterligare skada scenens syn på Blizzard.

Jag är rätt rationell av mig. Det gör att jag trots allt inte tycker att Blizzards val varken är konstigt eller felaktigt. Det är det rätta att göra för dem själva. Valve och Dota 2 är en konkurrent, trots att det handlar om spel inom olika genrer slåss de om spelarna. Att marknadsföra sin egen titel på bästa sätt är vitalt. Blizzard har uppenbarligen gjort den bedömning att det är gynnsamt att förlägga regionsfinalerna till samma helg som TI3, även om jag faktiskt skulle tro att de hade föredragit en helt turneringsfri helg.

Sedan har vi det här med Twitch. Som många säkert märkt har streamingtjänsten haft problem att hantera den enorma mängd trafik som en del turneringar har inneburit. Att då hantera både TI3 och WCS under samma helg blir givetvis en enorm utmaning för Twitch. Misslyckas man riskerar i alla fall WCS-delen bli en katastrof, då Twitch är det streamingalternativ som gäller i det fallet. Dota 2 går ju trots allt att följa in-game, dessutom ryktas det om att evenemanget kommer att sändas live på Youtube. Här ligger ansvaret självklart på Twitch men det är klart att skulle Blizzard ha lagt evenemanget på den aktuella helgen utan att ha fått garantier från Twitch att tjänsten kommer att klara trycket, ja då har man tabbat sig.

I slutändan hoppas jag ändå att det hela blir en enda superhelg i e-sportens tecken. Trots att jag i första hand är en CS:GO-nörd är jag helt övertygad om att jag kommer att sitta bänkad vid Starcraft 2 och Dota 2-matcher i världsklass den 10-11 augusti.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..