×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Blogginlägg

Klassisk skitdag

1
Senare tiden av dagen har verkligen varit en riktig skitdag. Jag bor just nu i andrahand och tjejen som hyr ut lägenheten till mig visste inte vart tvättstugan låg. Jag fick dock fatt i en granne häromdagen (när jag var ute på tvättstugeletarupptäcktsfärd), som kunde leda mig i rätt riktning.

Ikväll hade jag min första tvättid. Eftersom jag inte tvättat på över en månad behövde jag nästan tvätta i princip allt jag har (ja, jag har överdrivet mycket underkläder, speciellt strumpor). I sann tvättstugemanér traskade jag alltså dit iförd en sån där klassisk gammal julklappströja som man aldrig använder annars.

Med fyra stycken till bredden fyllda tvättpåsar försökte jag balansera mig fram ut genom den låsta portdörren. Man kan ju bara tänka sig hur det ser ut. Iförd en tröja som inte hör hemma på någon grabb under 40. Självklart möter man en kalassnygg tjej i ingången. Pontus hade förmodligen sagt "shit va pin".

Tvättstugan i det här huset har två stycken sektioner – A och B. Man kan boka en i taget och i det här fallet hade jag bokat sektion A. Två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp per sektion.

När jag fyllt upp två maskiner tänkte jag att fan vad tid det kommer ta om jag ska tvätta sex jävla maskiner, så jag gick ut och kollade om det var någon som bokat den andra sektionen. Eftersom det inte var någon som gjort det, och det inte ens fanns en bokning på flera dagar framöver i den sektionen (som tydligen har ett mindre torkskåp, därav helt överfylld bokning i sektion A), så slängde jag i tvätt i Sektion B också.

Någon minut efter jag kört igång alla maskiner och jag är på väg ut ur tvättstugan dyker söt tjej nummer två upp. Hon ska tvätta och har precis bokat sektion B, som jag nu olovligt tvättar i (#thuglife). Hon blev lite smått irriterad. Förmodligen står jag inte högst upp på hennes todo-lista (heh) just nu. Pontus skrattade åt mig när jag smsade och berättade om situationen.

Träffade henne ytterligare tre gånger i tvättstugan under kvällen, och hon var faktiskt ganska trevlig. Bytte tröja när jag var uppe i lägenheten mellan tvättvarven.

Efter att jag varit nere i tvättstugan ett andra varv och hängt upp lite grejer börjar kvällen urarta. Min ursprungliga plan var att träna på lunchen på jobbet. Jag kände dock att jag behövde äta något innan, så jag tänkte att jag tränar kl 17 istället. Tvättiden var klockan 19. Det blev inte riktigt så eftersom Pontus alltid är så jävla dryg. Jag bestämde mig istället för att jag skulle träna medan jag väntade på tvätten.

Den numera improviserade planen innebar att jag skulle äta innan tvättningen. Det hann jag inte med. Tiden försvann och jag lyckades inte börja med tvätten förrän runt klockan 20, och då hade jag inte ens börjat med maten ännu.

Efter tredje varvet till tvättstugan hade jag dock lyckats äta och fixat. Jag hade egentligen bestämt mig för att låta bli träningen eftersom klockan var strax över 23 och jag skulle upp och jobba (ja, varför sitter jag och skriver den här skiten såhär dags egentligen?).

Jag tog ett impulsbeslut och slängde i mig en PWO och sprang ner mot tuben, som jag har typ två minuter till. Letade igenom tvättkorgen efter en träningströja och fick stressat slänga ut hälften av alla nytvättade plagg på golvet. Missade tåget på sekunden. Blev arg. Pontus retade mig över att jag hade missat tuben när jag redan tagit min PWO.

Gick tillbaka upp till min lilla lägenhet igen eftersom det var en kvart tills nästa gick. Satt och gjorde egentligen ingenting medan jag väntade, men fick ändå stressa till nästa eftersom jag är en tidsoptimist utan dess like. Hann med den på minuten. Äntligen något som gick min väg...

Väl framme gick allt åt helvete igen. Precis när jag skulle hoppa av tuben kom jag på att mina träningsshorts låg i den förbannade tvättkorgen, som jag ett par minuter tidigare letat upp en tröja ur. Smsade Pontus, gissa hur många "hahaha" jag fick.

Vad gör man då? Jo, man får åka hem. Sagt och gjort, jag ställde mig och väntade på nästa tub. Trodde jag. Ack så fel man kan ha. Tub tub tub, sa tuben jag skulle med, när den åkte iväg åt andra hållet bakom mig. Jag stod vid fel perrong. Pontus skrev "det här är den bästa dagen i mitt liv".

Fick vänta runt 20 minuter innan jag kunde åka tillbaka med nästa tåg. Tror jag kom hem runt 01. Fick ett "GG" av Pontus. Ska aldrig smsa med honom igen. Skitdag.

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..