×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Blogginlägg

Inför Mad Catz Invitational

1
NiP vann, precis som så många andra turneringar under fjolåret, Prague-upplagan av Esports Heaven. Nu är det dags för de bästa CS:GO-lagen att drabbas samman i Wien och Fragbite har tagit sig en titt på de fyra olika grupperna som inleder tävlingen under lördagen.

De svenska pyjamasninjorna ska alltså försöka försvara sin titel från Esports Heaven Prague från i december och laget har bootcampat för att slipa på detaljerna så här inför turneringen. Trots tre timmars försening av ett flygplan fick de sig på plats under fredagsaftonen. Nu är det bara för dem att ladda upp inför morgondagen.

Dubbelt svenskt
Sverige har två lag på plats i Wien. Förutom suveränerna i NiP kommer även THOR Open-treorna i Lemondogs att försvara den blågula fanan. Lemondogs André "beRg" Kjellberg hade följande att säga inför det hela.

– Detta är vårt första event med vår senaste rekryt Anton 'waver' Wiberg och kommer vara väldigt viktigt för oss att göra bra ifrån oss och därför har vi spelat runt 4-5 gånger om dagen dom senaste 2 veckorna och spelat minst 300 DM frags om dagen. Vi förväntar oss  att hamna på en top3-placering och gör vi inte det så blir de helt enkelt tillbaks till att nöta ännu mera och gå igenom vad som gick fel men jag hoppas vi kan bevisa att vi kan spela riktigt bra CS med vår nya laguppställning. Det är bara en extra bonus att vi precis presenterade Razer som en ny sponsor.

Det här är grupperna
Esports Heaven Vienna, eller Mad Catz Invitational som turneringen numer kallas, har ett startfält bestående av 16 lag. Dessa lag är indelade i fyra grupper med lika många lag i varje grupp. Storfavoriterna NiP återfinns i grupp a medan Lemondogs hamnade i grupp d. På plats, och i grupp c, har vi även Na’Vi som alltså gör LAN-debut med CS:GO.

Grupp A

NiP Gaming
Xizt, f0rest, Fifflaren, GeT_RiGhT, friberg

Det mest anmärkningsvärda inför helgens Mad Catz-turnering är lagets förlust mot tyska n!faculty under den första EMS One-kvalcupen. Svenskarna förlorade den matchen med 12-16. Ännu har laget däremot inte en enda förlust på LAN-evenemang och det återstår att se om den första ska komma nu i Wien. NiP ångar annars på i både StarSeries V och ESEA Invite säsong 13.

Imaginary
MAJ3R, mshz, Ozstrik3r, shox, Uzzziii

Kommer från en svag inledning av StarSeries V med tre raka förluster. Bättre gick det för laget under ESL Major Series Winter 2012, var man knep en andraplats den 24 januari i år. Det återstår att se om Imaginary lyckas hitta tillbaka till storformen från Major Series eller om förluststreaken från StarSeries fortsätter.

TCM Gaming
stavros, strux1, cLy, fl0w, TORNADOTONI

“stavos” och “strux1” anslöt till laget från mousesports inför det senaste kvalet till EPS Tyskland. Detta hjälpte inte och laget missade chansen till EPS-spel den kommande säsongen. Det här blir det första evenemanget för lagets nuvarande uppställning.

Nostalgia (f.d. dAT Team)
hooch, worldedit, ub1que, ed1k, beast

F.d. dAT Team deltar även de i StarSeries V men har där inlett svagt med två raka förluster. Under föregående säsong slutade man på en elfte plats. Ingen vidare dagsform för ryssarna med andra ord.


Mitt tips
"NiP är givna gruppettor här medan det står mellan Imaginary och TCM om andraplatsen. Fransmännens svaga form tror jag ligger dem till last vilket innebär att TCM gör NiP sällskap till slutspelet."

Grupp B

VeryGames
Ex6TenZ, NBK, SmithZz, kennyS, ScreaM

De franska stoltheterna i VeryGames går som tåget i ESEA Invite 13 och ligger på en stabil andraplats efter nio vinster och tre förluster. Laget vann även sin inledande match i StarSeries V. Kanske är detta fransmännens evenemang, de har onekligen fortsatt visa en god form efter att “ScreaM” kom in i laget.

Anexis
Pimp, Nille, MSL, Nico, gla1ve

På hemmaplan går det bra för danska Anexis. De vann alldeles nyligen den femte säsongen av SteelSeries Liga för att sedan parkera på förstaplatsen under HKLAN. De internationella framgångarna har däremot uteblivit, något de säkert vill ändra på under helgens turnering i Wien.

Alternate
Rak, SolEk, fel1x, kRYSTAL, mnL

Laget har inlett StarSeries V med två raka segrar mot 3DMAX och fnatic. Under EMS Winter lyckades man dock inte ens att ta sig vidare från gruppspelet. Osäker form på tyskarna ska göra det spännande att se vad de lyckas med på LAN.

logiX
rAx, kzy, crisby, Andrue, thoR, xs1ck

Har egentligen knappt synts till sedan i höstas och när de gjort det har det varit som förlorare. Har knappast mycket annat att hämta i Wien än lite erfarenhet.

Mitt tips
"Att sätta något annat lag än VeryGames som favoriter i den här gruppen skulle vara direkt dumt. Många anser att “ScreaM” är överskattad men hans närvaro har då i alla fall inte försämrat fransmännens form. Det har gått bra för danska Anexis på hemmaplan och jag tror att de kan ta känslan från sina vinster där med sig i det här gruppspelet och ta sig vidare till slutspel."

Grupp C

ESC Gaming
TaZ, Neo, kuben, Loord, pasha

Polska ESC Gaming har som sagt förlorat mot Na’Vi i StartSeries-ligan, utöver detta har man dock tre vinster. Laget ligger samtidigt på en femteplats i ESEA-ligan och jagar Virtus.pro som för tillfället ligger på fjärdeplatsen. Senaste LAN-turneringen för laget var IEM Katowice som man dessutom vann.

n!faculty
Kirby, smn, asmo, qk-Mantis, disruptor

Mest noterbart när det kommer till tyskarna i n!faculty är förstås vinsten mot NiP med 16-12 i den EMS RaidCall One-kvalcupen. Samtidigt huserar man på en tredjeplats i ESEA Invite 13 med nio vinster och fem förluster.

Na’Vi
Zeus, starix, Edward, markeloff, ceh9

Det här bli, som många säkert redan vet, det första riktiga styrkeprovet för de forna 1.6-giganterna i ukrainska Na’Vi. StarSeries V har varit en mjukstart för laget som vunnit sina tre inledande matcher med siffrorna 16-7, 16-9 och 16-7.

Team CRG
redSNK, b3n, mole, SPUDZ, REAZN

Kom trea på EPIC TEN, ett evenemang som knappast är kända för att husera några riktiga topplag. Får det svårt att ta några poäng under helgens turnering.

Mitt tips
"Enligt mig den osäkraste gruppen. Na’Vi har inlett GO-karriären på ett övertygande sätt samtidigt som ESC har varit rätt starka de senaste månaderna. n!faculty ligger bra till i ESEA Invite 13 men räcker detta till att gå vidare? Jag sätter Na’Vi som gruppettor och satsar på att polackerna i ESC Gaming gör dem sällskap till slutspel."

Grupp D

Lemondogs
berg, twist, Zajp, cype, waver

Det andra svensklaget på plats nere i Wien. Lyckades ta sig till semifinal i fnatic FragOut men fick där respass efter att förlorat mot Virtus.pro. Laget suger säkerligen fortfarande på den sötsmakande tredjeplatsen från THOR Open i början av december.

3DMAX
GuardiaN, sneix, kap1, .PhP, oskar

Slutade på en delad tredjeplats i Esports Heaven Prague och har sedan följt upp det med ett silver under IEM Katowice. Tjecken “oskar” är tillbaka i laget och vi får se om detta slovakiska lag lyckas röra om lite i grytan under helgen. I StarSeries har man inlett rätt svagt med en förlust, en oavgjord match och två förluster.

LDLC
MaT, Happy, atLaNtis, apEX, Maniac

Laget deltog i den senaste RaidCall EMS One-kvalcupen men åkte ut redan i sin första match mot holländska LowLandLions, detta efter en storförlust. Siffrorna skrevs till 1-16.

Team e-Sports Serbia ?
YNk, serpent, kGR4Ng3, em1, kassad

Har nyligen svarat för en stark turnering på hemmaplan, men att detta skulle ge laget de meriter som behövs för att överraska är föga troligt.

Mitt tips
"För oss svenskar skulle det vara riktigt kul att se Lemondogs gå vidare till slutspelet. Ett lag som garanterat gör det är 3DMAX och om Lemondogs tar matchen mot LDLC, som också slåss om andraplatsen, på allvar tror jag trots allt att vi får se dubbelt svenskt i slutspel nere i Wien."

Vilka tror ni går vidare från gruppspelet? Eller rättare sagt, hur många fel tror ni att jag har? Kommentera på!

Fotnot: Detta blogginlägg skrevs innan det blev känt att endast ett lag skulle gå vidare direkt till slutspel.

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..