×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Krönika

Krönika: Förbundens förslag kan bli en gamechanger för svensk esport

1
Förbunden ser äntligen ut att göra sitt. Nu är det upp till oss att visa hur stor den svenska esportrörelsen faktiskt är.
Gamers över hela landet, förenen eder!

Nej, det är inte Karl Marx som återuppstått för att proklamera ett gamingmanifest. Det är bara jag som gläds över dagens nyhet om att Sveriges två esportförbund äntligen siktar på att slås ihop till ett enat förbund.

De två tidigare bittra fienderna har, efter år av osämja och pajkastning, äntligen hittat ett sätt att ta det kollektiva kliv som efterfrågats av många under så lång tid. Om förbundstopparnas förslag går igenom stämmorna i mars har detta beslut potential att bli en gamechanger för svensk esport.

Genom att samla alla som sysslar med organiserad esport på ett ideellt plan under ett och samma förbund skapas nu bättre förutsättningar än någonsin för att omvandla esporten till en folkrörelse som liknar idrottsrörelsen.

Den största skillnaden mellan traditionell idrott och esport är nämligen inte formen för hur aktiviteterna utövas. Det är sättet vi organiserar oss på.

Den svenska idrottsrörelsen organiseras genom ideella, icke-vinstdrivande och medlemsstyrda föreningar. Den svenska esportrörelsen organiseras knappt överhuvudtaget. Och när den (vi) gör det, så görs det oftast i form av aktiebolag som har till syfte att göra vinst.

Tack vare att idrottsrörelsen organiserar över 3,3 miljoner svenskar på ett ideellt plan är Riksidrottsförbundet idag, med rätta, en extremt inflytelserik institution i det svenska samhället. Med tanke på hur många som utövar eller intresserar sig för esport i Sverige idag är det inte orimligt att drömma om att esportrörelsen också kan ges inflytande framöver.

Men det förutsätter att vi samlas och organiserar oss. Det är upp till oss esportare att visa att vi faktiskt är den massiva folkrörelse vi säger oss vara.

Om stämmorna röstar ja till förslaget lovar jag att göra mitt och bli aktiv medlem i någon av våra svenska esportföreningar. Lovar du?

Videokälla: IESF/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..