×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Övrigt

Återblick - Mad Catz Invitational

1
NiP Gaming vann Mad Catz Invitational under den gångna helgen. Förutom det bjöd turneringen på en del intressanta detaljer, bland annat ett rätt så övertygande deltagande från ukrainska Na'Vi. Här får ni chansen att återuppleva Mad Catz Inivitational.

Sidan 1



Lemondogs fick lämna turneringen tidigt.


Gruppspelet blev, som väntat, lekande lätt för de svenska ninjorna men riktigt lika roligt blev det inte för turneringens andra svensklag. Lemondogs hade som målsättning att nå en topp 3-placering, istället kammade man bokstavligt talat noll i gruppspelet och blev utslagna redan under turneringens första dag. Lite attityd hann man däremot med att visa upp innan dess, något som det finns bevis för i klippet "Vad ska de göra?!".



Förspelet



I grupp A, den som NiP alltså vann, blev det ett snöpligt slut för Imaginary. Samtliga lag bakom svenskarna hamnade på tre poäng och rundskillnad fick därför avgöra gruppen. Inte heller då stod det däremot helt klart vilka lag som skulle gå vidare till det andra gruppspelet då både Nostalgia och Imaginary hade en rundskillnad på -9. Turneringens administratörer bestämde sig för att lagens matcher mot NiP skulle räknas bort från statistiken vilket innebar att det blev fransmännen som fick packa ihop sina grejer. Otroligt jämnt, med andra ord.



VeryGames, som spelade i grupp B under det första gruppspelet, var inför turneringen som vanligt en av favoriterna till en finalplats. Istället var det danska Anexis som ångade på i gruppen och de slog faktiskt fransmännen med hela 16-4 i matchen dem emellan. Sedan tidigare hade fransmännen tappat poäng mot tyska Alternate. I slutändan blev det VeryGames och Alternates landsmän i logiX som tog sig vidare till det andra gruppspelet.



Grupp C blev den grupp som fick jämnast poängfördelning av alla. LAN-debuterande Na'Vi vann övertygande mot både TeamCRG, från Storbritannien, och tyska n!faculty medan det gamla 1.6-gigantmötet med ESC Gaming slutade oavgjort. Vidare till gruppspel två gick polackerna i ESC Gaming på fyra poäng samt TeamCRG, de senare genom bättre rundskillnad än n!faculty då båda skrapade ihop tre poäng.



Lemondogs blev som sagt sist i grupp D och, faktiskt, sämst i hela turneringen då man var det enda laget som inte lyckades ta en enda poäng. Den största överraskningen i gruppen måste ändå ha varit Team e-Sports Serbia som endast förlorade mot gruppvinnaren LDLC. Franska LDLC gick alltså direkt till slutspel medan serberna fick sällskap av slovakiska 3DMAX till gruppspel två.



Mellanakten



Det andra gruppspelet, som även det spelades under turneringens första dag, blev inte någon speciellt spännande historia. VeryGames och ESC Gaming vann båda sina grupper och vidare till slutspelet följde även mixlaget Nostalgia samt TCM Gaming.





Det blev inte många timmars sömn, varken för spelare eller media.


Äntligen slutspel



I Wien fanns det ingen tid för söndagsvila, utan det var dags för slutspel redan klockan 10:00 på söndagsmorgonen. Precis som under lördagen blev det däremot en del tekniska problem med turneringens Alienware-datorer vilket ledde till förseningar och uppskjutningar, samtidigit som vi fick se en riktig maratonmatch. NiP blev dock klara hyfsat snabbt då man slog Nostalgia i två raka kartor och fick sedan gott om tid på sig att ladda om till lagets semifinal.



Den klart mest spännande matchen under hela turneringen, kvartsfinalen mellan Na'Vi och VeryGames, förtjänar sitt egna stycke. På den inledande kartan, de_mirage, öppnade ukrainarna starkt och tog ledningen med 12-3. Efter sidbyte lyckades dock VeryGames komma tillbaka och tog matchen till en förlängning. Förlåt, sex förlängningar ska det stå. Ja för det var inte förrän i den sjätte förlängningen som VeryGames till slut kunde avgöra genom att vinna fyra raka rundor. Matchen fortsatte sedan att vara spännande då Na'Vi kom tillbaka och vann karta nummer två. På den tredje och avgörande kartan spelades dessutom samtliga 30 rundor innan VeryGames kunde avgöra och vinna matchen med 16-14.



De kvarvarande två kvartsfinalerna i turneringen blev 2-0-historier. ESC Gaming slog ut franska LDLC, även om det krävdes förlängning för att skilja lagen åt på matchens andra karta. Anexis skickade hem TCM Gaming från turneringen med siffrorna 16-11 och 16-12.



Även om kuben, Loord, Neo, pasha och TaZ i ESC Gaming har spelat stundtals väldigt bra sedan laget gick över till CS:GO hade de inte mycket att sätta mot NiP i turneringens första semifinal. Slutsiffrorna 16-12, som hämtas från matchens andra karta, uppfattas som mycket jämnare än vad det faktiskt var då NiP hade hela 12 rundor med sig in i den andra halvan. Det blev alltså återigen två raka kartor för NiP som i och med det var klara för sin åttonde LAN-final i rad.



I den andra semifinalen fick vi om möjligt se ett skifte av emblem på prinskronan inom CS:GO från franska liljor till det danska riksvapnet. Glåporden haglade mellan lagen under matchen som gick till tre kartor efter att Anexis vunnit den första och VeryGames sedan utjämnat i den andra. I den tredje och avgörande kartan var det dock "de danske drenge" som var starkare och slog de fransmännen med 16-13.



Det var nu alltså bara två matcher kvar av hela turneringen. En av dessa gick dock till förlängning och gjorde att kvällen gick över till natt innan turneringsarrangörerna på allvar kunde börja packa ihop. Den matchen var bronsmatchen mellan VeryGames och ESC Gaming. Polackerna lyckades komma tillbaka efter att ha förlorat med hela 6-16 under första kartan och vinna den andra med 16-10. Efter detta var det däremot tydligt att VeryGames inte hade tänkt åka hem tomhänta, de ville bums ha en pallplats. Fransmännen ångade på när det var dags för de_mirage att spelas och vann den kartan med 16-7. Bronset gick alltså till Frankrike och VeryGames.





NiP med prischecken på €6000.


Finalen då? De som hade hoppats på att få se ett annat lag än VeryGames i final mot NiP var på förhand väldigt nöjda. I efterhand var det säkert många som dessvärre var rätt missnöjda när det stod klart att NiP i stort sett kunde leka hem guldet. Efter 16-13 till NiP på nuke, var svenskarna började som försvarare, tog det helt stopp för Anexis. Den efterföljande kartan vann NiP med hela 16-5 och säkrade alltså sin 67:e kartseger i rad på ett betryggande sätt.




Det, kära läsare, var alltså Mad Catz Invitational. Tack till Heaven Media för turneringen och Imperial Riding School Renaissance Vienna Hotel för faciliteterna!

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..